Meer NPO
STER Advertentie

'Talk To Me' van Thomas Azier is de 3FM Megahit

Vrijdag 2 december 2016 - 17:25 uur

Van Leiderdorp naar Friesland, dan door naar Berlijn, van Berlijn naar Parijs. Na wat omzwervingen maakt Thomas Azier nu zijn muziek in de Franse hoofdstad. En dat hoor je. Het nummer 'Talk To Me' is romantisch, dromerig en gevoelig. En bovenal heel erg mooi. Deze week is 'Talk To Me' de 3FM Megahit!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Parijs

De in Leiderdorp geboren Thomas woonde negen jaar in Berlijn, waar hij in 2014 zijn debuutplaat Hylas uitbracht. Aan Noisey vertelt hij dat Parijs zijn uitvalbasis werd. Hij kon goed opschieten met Franse producers en leerde er veel mensen kennen. Hij besloot te verkassen naar Frankrijk, wat best even wennen was. Thomas aan Noisey:

"Berlijn is redelijk 'numb', je kunt je ogen gemakkelijk sluiten en een comfortabel leiden. Het is goedkoop en het voelt soms als een stad waar mensen even vakantie nemen, of met pensioen gaan of zo. Parijs is bijna het tegenovergestelde: het is oncomfortabel, overbevolkt en heel erg duur."

Stromae

Dat oud-Serious Talent Thomas een groot talent is, hoort ook Stromae. De Belgische zanger belt Thomas op voor inspiratie voor zijn tweede album. Thomas Azier nodigt Stromae uit en de vonk slaat over. De twee hebben een klik en de eerste dag wordt er al veel geschreven. Niet veel later vertrekt Thomas Azier naar Brussel en werkt hij mee aan drie tracks van Stromae's Racine Carrée.

Bekijk hier een interview met Thomas Azier van twee jaar terug:

Kijk live naar 3FM