Meer NPO
STER Advertentie

"Bazart creëert een heel eigen plekje in muziekland"

Woensdag 26 oktober 2016 - 21:00 uur

Hoe heeft 3FM-DJ Roosmarijn Reijmer de Vlaamse indiepop-act Bazart leren kennen en wat vindt zij van hun debuutalbum Echo

Roosmarijn: "Wijnand sms'te me over 'Nacht' van Bazart toen hij in de auto zat. Het nummer stond toen nog niet op Spotify, dus vroeg hij me of ik hem wilde draaien op 3FM. En dan wel in het aankomende half uur, aangezien hij die tijd nog in de auto moest zitten. Ik vond dat zo tof dat ik 'Nacht' er gelijk bij heb gepakt en hem zelfs aan Wijnand heb opgedragen."

150 keer geluisterd

"Ik heb Bazart in het oog sinds ze met hun debuutsingle 'Goud' werden gedraaid op Studio Brussel. Ik denk dat ik die track zonder overdrijven een keer of 150 heb geluisterd, meestal zes keer achter elkaar per draaibeurt.

Vanaf dat ik ze live heb mogen ontvangen in de studio, ben ik fan. Want het is geen studio-formule-grapje wat die mannen doen, ze draaien het live allemaal zo in elkaar. Het gaat heel snel heel groot met Bazart in België. Ze staan in het voorjaar van 2017 maar liefst drie keer in de Belgische versie van de Heineken Music Hall en die concerten waren al uitverkocht voordat hun debuutalbum Echo uitkwam. Gekkenhuis en ook een grote uitdaging voor de band om te voldoen aan de verwachtingen."

Een eigen plekje in muziekland

"Ik was erg benieuwd naar hun debuutalbum. De plaat is een mooie eerste stap van een band die een heel eigen plekje aan het maken is in muziekland. Niet alles is even geslaagd, maar je hoort aan alle kanten de potentie. De potentie van een act die zich in haar liedjes hardop afvraagt wat de bedoeling is van dit alles, en waar het toe zal leiden. In ieder geval leidt het woensdagavond (26 oktober) tot weer een toffe sessie bij mij op 3FM. Ik kijk er naar uit!"

Beelden van het optreden van Bazart volgen zo snel mogelijk!

Check hieronder Echo van Bazart

Lees ook:

>> Wijnands liefde voor Bazart: "Alsof God zelf in je oor zingt'
>> Bazart, in de moedertaal dankzij Spinvis en Eefje de Visser

Kijk live naar 3FM