3FM nieuws

3voor12: De 25 allerbeste sets van Amsterdam Dance Event

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: De 25 allerbeste sets van Amsterdam Dance Event

Bij elkaar opgeteld was 3voor12 op meer dan vijftig ADE-locaties. In vijf volle dagen en lange nachten kwam er ongelooflijk veel goede muziek langs. Dit waren de beste 25 optredens die 3voor12 op Amsterdam Dance Event 2016 zag.

1. Giegling
Verrassing! Naast de kelder en de tuin heeft De School op zondag een extra clubruimte, die de hele dag gevuld wordt door Konstantin en DJ Dustin van Giegling, momenteel de absolute favorieten van de fijnproevers. Ze draaien urenlang subtiel, laten het klappen met een grote pophit en maken het af met rauwe duisternis. Deze tien-uurs-set was een bevestiging van wat al in de lucht hing, en een dag eerder op Wintercircus was het ook al duidelijk: dit zijn de jongens om op te letten.

2. Theo Parrish
Je kunt op zondag naar de kerk, je kunt de hele dag in bed liggen, je kunt ook gaan voor een volle nacht Theo Parrish in Radion. De Detroit-veteraan laat je zoals gehoopt breedgrijnzend alle hoeken van de zwarte muziek zien. Zelfs als de stroom in de ochtend even wegvalt, denkt niemand eraan om te vertrekken.

3. Dixon
Maar liefst twee keer maakt Dixon deze ADE zijn favorietenstatus waar. Eerst speelt hij op hun eigen avond Afterlife in de grote Mediahaven de Italianen van Tale Of Us naar huis, en op zondag is zijn set vol ruimtelijke ratelplaten de climax op de fantastische De School-zondag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Red Axes
De twee Israëliërs van Red Axes hebben dit jaar nogal wat tracks en remixes gemaakt die in alle dj-tassen belandden, en tijdens hun set op Life & Death draaien ze er een heleboel. Niemand maalt om die egotripperij, waarom zou je als de kwaliteit zo hoog ligt. Hoogtepunt is hun remix van Moscoman’s Fernandez.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. Carlos Valdes & Sandrien
3voor12’s Chris Walraven zei over Carlos Valdes en Sandrien: 'ik kocht nog nooit een kaartje omdat Sandrien of Carlos Valdes op de line-up stonden. Maar waarom niet? Ze verrassen eigenlijk iedere keer weer. Het is vanavond misschien geen Is Burning (hun gezamenlijke clubnacht), maar de zaal is binnen een half uur van hun set volledig on fire.' Ere wie ere toekomt, Sandrien en Carlos Valdes zijn een Amsterdams koningspaar!

Benieuwd naar de hele lijst (spoiler: natuurlijk staat Craig David erin)? Lees op 3voor12 het hele artikel.

Ster advertentie
Ster advertentie