Meer NPO
STER Advertentie

Is Sophie Francis de vrouwelijke Martin Garrix?

Woensdag 19 oktober 2016 - 14:00 uur

Zo wordt Sophie in de wandelgangen in elk geval al genoemd! De 17-jarige DJ draait deze week meerdere keren tijdens ADE en kwam woensdag 19 oktober óók nog even langs bij 3FM.

Het is een modern sprookje: meisje ontdekt eigen dj-skills, wordt ontdekt door mensen uit de scene en is binnen no-time een grote belofte uit de dance-industrie. Sophie Francis staat momenteel met haar track 'Walls' op de 3FM-playlist en heeft een bomvolle agenda. Tijdens het Amsterdam Dance Event draait ze meerdere keren. En tussen alle sets door, schoof ze woensdag 19 oktober ook nog even aan bij Giel om te praten over haar leven, inspiratie en ambities.

Hoe combineert Sophie school met ADE?

Sophie moet deze week tussen alle madness door gewoon naar school. Dat brengt best wel een strak schema met zich mee. Na haar bezoek bij 3FM moet ze ook meteen in één keer door naar school. Na school is ze vervolgens tot twee uur 's nachts op ADE en kan ze op de volgende dag wel iets langer in bed blijven liggen: ze mag drie uur later beginnen. Na die schooldag gaat ze opnieuw in een rechte lijn door naar ADE. En dan gaat ze vrijdag met wat vrienden en haar ouders ook nog even langs bij Martin Garrix, waarmee ze op Mallorca al een keertje heeft gedraaid.

"Dat was supergezellig! Martijn is een heel vette gast, heel tof!"

Sophie Francis te gast bij 3FM

Interesse in dance

Sophie's interesse in de dancewereld ontstond na een schoolproject waarin ze een skill van zichzelf moest ontwikkelen. Dat werd dus dj'en. Haar toenmalige leraar Bram zag er wel wat in en begon haar de kneepjes van het vak te leren. Na een paar lessen had Sophie het onder de knie en kon ze zelf aan de slag. Showtek is haar grote voorbeeld.

"Als ik móet kiezen, is Showtek mijn voorbeeld denk ik. Zij waren echt de eersten waarbij ik dacht 'deze muziek is zo vet!'"

Ambities Sophie Francis

Tijdens live-optredens probeert Sophie zo veel mogelijk in te spelen op het publiek. Als ze goed reageren op house, draait ze house. Gaan ze juist lekker op hardstyle? Dan gaat ze die kant op! Sophie Francis is flexibel en met die publieksgerichte aanpak hoopt ze ook nog eens in de DJ Mag Top 100 te belanden.

"De plek maakt me niet zoveel uit, maar ik wil gewoon in de DJ Mag Top 100 staan als meisje!"

Sophie Francis te gast bij 3FM

Wat kunnen we nog verwachten?

Begin november brengt Sophie Francis een nieuwe single uit, 'Don't Stop'. Ook komt er een opvolger voor 'Walls' aan, met een vrouwelijke stem. Ja ja, hier heeft een Nederlandse zangeres aan meegewerkt die "wij allemaal wel kennen". Wie het is, wil ze niet verklappen. 

>> 3FM op ADE16

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM