Video

Editors in actie tegen vluchtelingencrisis

  1. Nieuwschevron right
  2. Editors in actie tegen vluchtelingencrisis

Onlangs reisden de bandleden van Editors samen met hulporganisatie Oxfam af naar Griekenland. Daar ontmoetten ze Syrische vluchtelingen die hun leven riskeerden om naar Europa te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oxfam en Glastonbury

Tijdens Glastonbury 2016 doneerden de band één van hun live tracks aan het album Oxfam Presents: Stand as One - Live at Glastonbury 2016. Een album waarvan de opbrengsten naar Oxfam's werk met vluchtelingen wereldwijd gaat.

Editors in Griekenland

Toch wilden ze graag meer doen. Daarom besloot de band om naar Griekenland te gaan aan de vooravond van een grote mars in Londen om wereldleiders in actie te krijgen. Met de hoop om meer aandacht te creëeren voor de crisis en met het doel dat er snel wat gaat veranderen.

"We hebben een vrouw ontmoet die maandenlang niet wist waar haar man en kinderen waren. Ik heb ook kinderen en kan niet eens in woorden brengen hoe dat zou moeten voelen." - Tom Smith (zanger)

De trip maakt grote indruk op de band. Drummer Ed Lay was vooral geraakt door het feit dat ondanks het feit dat deze mensen onder enorme druk en in grote ellende leven, ze toch ontzettend positief en gastvrij waren. Niet bang en juist blij om hun verhaal te delen. "Ze verdienen zo veel beter dan dit. Wereldleiders moeten ervoor gaan zorgen dat deze families samen blijven en dat ze in veiligheid verder kunnen met hun leven."

Ster advertentie
Ster advertentie