STER Advertentie

Ik ging naar de eerste Hangover Bar op aarde en het was hemels

Maandag 26 september 2016 - 16:45 uur

Stel je voor: een plek waar je smoothie je complimentjes geeft en je favoriete kater-ontbijt aan bed bezorgd wordt. De Hangover Bar is dé perfecte manier om je verschrikkelijke kater te lijf te gaan en hij staat gewoon in Amsterdam!

Of nouja, daar stond 'ie. Op 23, 24 en 25 september konden mensen met een hangover zich melden bij Matt's Hangover Bar, 's werelds eerste kater-bar. Het idee: de ideale omgeving creëren om je kater te verzorgen met hapjes, drankjes en zachte bedden. 3FM-redacteur Ellen ging erheen.

De voorbereiding

De avond voor mijn bezoek doe ik m'n uiterste best om mezelf een kater bezorgen. Want wat heb ik daar te zoeken zonder enorme kater? Ik tik tijdens de vrijmibo wat biertjes naar binnen en sla 's avonds in het tapasrestaurant een liter sangria achterover. Burp. Die hoeveelheid alcohol zorgt er alleen wel voor dat ik om 01:00 uur 's nachts compleet versuft m'n bed inrol en dus iedere druppel alcohol meteen weer uit m'n systeem slaap. 

Zaterdagochtend sta ik dan ook op als miss motherfucking sunshine en heb ik nergens last van. Met een schuldbewust hoofd meld ik me bij de deur van de Hangover Bar, waar deze doorbitch me op staat te wachten.

Deurbeleid

Voor ik naar binnen mag krijg ik eerst een outfit-check (goedgeklede hipsters komen er niet in) en moet ik een blaastest doen. De crappy looks zitten wel goed, maar die blaastest ga ik met m'n nuchtere harses duidelijk niet halen. Gelukkig is de doorbitch daar op voorbereid. Ik krijg een spraytje wodka uit een plantenspuit en 90 seconden later scoor ik alsnog een promillage van 1.18. Ter vergelijking: met een alcoholpromillage hoger dan 0.50 mag je geen auto meer rijden. Effectief spraytje, dus. Op naar binnen!

Jungle-hemel

Bij binnenkomst loop ik tegen een smoothiebar aan en ruil ik mijn schoenen in voor pantoffels en een slaapmasker. Vervolgens mag ik door naar de volgende ruimte, die zich het best laat omschrijven als jungle-oase. Ik had een ruimte verwacht die zou ruiken naar oud bier en ongewassen mannenoksels, maar tot mijn verbazing rook het naar... Nou ja. Het rook schoon. Komkommerfris. Hoe dan?!

Ook de temperatuur in de hangoverbar is lekker fris en er staat een waterfontein met daarin limoenschijfjes tegen de dorst. De bedden zijn bedolven onder een trucklading aan dekens en kussens. Elk bed heeft een eigen TV die op hoofdpijn-proof volume afleveringen van FRIENDS, Spongebob en Gossip Girl afspelen. Een paradijs voor luiaards.

Voor de actievere katerkoppen is er, naast luieren, meer te doen. Zo kan ik na een shotje zuurstof aan de oxygen bar knuffelen met een gigantische teddybeer, tafeltennissen (in je uppie is dat echt een succes) OF een potje oldschool Mario Kart doen. Klinkt top, deze tent, maar helpt het ook echt tegen je kater? Ik vraag het een aantal bezoekers. 

De 'slachtoffers'

Monica (22) en Dionne (22) zijn bewust een avond gaan stappen om hier optimaal hun kater te kunnen bestrijden. Blijkbaar zijn ze tot een uurtje of tien 's ochtends doorgegaan, want Monica kwam binnen met het recordpromillage van 3.36. Joe!

"We zijn overal geweest, ik heb geen idee meer waar. We zijn begonnen met shotjes, dus het was een heftige nacht. Maar we liggen hier al een uurtje heel erg lekker, dus nu is alles weer top." - Dionne

"We kijken een Gossip Girl-aflevering die we al tien keer gezien hebben, maar het is heerlijk. Verstand uit en gewoon lekker kijken." - Monica 

Martijn (36) en Willemijn (28) wonen hier om de hoek, dus komen ze lekker uitbrakken van hun vrijdagavond. Martijn had een extra zetje nodig om binnen te kunnen komen.

"We hebben niet extra hard gedronken hiervoor, maar wel lekker de vrijdagavond gevierd. Ik kwam met hulp van de wodka-spuit op een 'toelaatbaar' promillage uit, haha."

Martijn heeft 't prima naar zijn zin met een aflevering FRIENDS en z'n meisje. Toch is er nog een verbeterpuntje...

"Ik mis m'n favoriete pyjama. Je komt toch in je kleding aan... Ik had 'm mee moeten nemen in een tasje."

Het eindoordeel

Na dit rondje plof ik nog even neer op m'n 'eigen' bed, met Alfred Jodocus Kwak en 's werelds meest complimenteuze smoothie (geen grap, check 'm hieronder). Echt top, ik kan me voorstellen dat je hier met een echte kater rustig een aantal uur kunt doorbrengen.

Wat een topidee, deze Hangover Bar. Wie wil er een permanente versie met me opstarten?

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement