3FM nieuws

Hailee Steinfeld: "We knew we had something special"

  1. Nieuwschevron right
  2. Hailee Steinfeld: "We knew we had something special"

Hailee Steinfeld wilde altijd al een nummer maken met haar vrienden. En die droom kwam uit.

(Foto: Instagram)

Hallo Hailee Steinfeld!

Hailee zette zichzelf in augustus 2015 in een klap op de kaart met haar debuutsingle 'Love Myself'. Het nummer werd grijsgedraaid, ook op 3FM. Een jaar na dato is het tijd voor nieuwe muziek: 'Starving' staat sinds deze week op de 3FM playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is Hailee Steinfeld?

Wie is deze negentienjarige chick? Het interwebs vertelt ons dat Hailee al op 8-jarige leeftijd begon met acteren. Op haar dertiende werd ze genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Best Supporting Actress' voor haar bijdrage in de film True Grit. Dat kunnen niet veel leeftijdsgenootjes zeggen. Je zou dus voorzichtig kunnen concluderen dat hailee vrij succesvol is op het witte doek, máár dat was voor haar niet genoeg. Hailee wilde meer. Ze wilde zingen. In Pitch Perfect 2 speelde ze de rol van Emily en maakte ze haar zangdebuut. Ze coverde 'Flashlight' van Jessie J.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EP Haiz

Hailee viel direct op in de magische wereld van de muziek en tekende een platencontract bij Republic Records. In augustus 2015 bracht ze haar allereerste single uit: 'Love Myself'. Nou, en je zou bijna kunnen zeggen: the rest is history. Maar dat doen we niet. We vertellen je ook gewoon even doodleuk dat dit nummer op de EP Haiz staat, die een paar maanden later volgde en hieronder te checken is via Spotify.

#Rewind

Maar goed, dat is allemaal alweer een jaar geleden, een eeuwigheid voor deze duizendpoot. Let's get back to 'Starving', haar nieuwe track. In juli bracht ze dit nummer uit, dat ze samen maakte met het Amerikaanse electro-duo Grey en de Russisch-Duitse DJ Zedd.

"Zedd en ik zijn al een tijd vrienden. We wilden al heel lang samenwerken." - Hailee Steinfeld

Op een dag belde Zedd Hailee op. Hij wilde dat ze naar een nummer zou luisteren dat ze móest horen. Zo gezegd, zo gedaan, dus haastte Hailee zich naar de studio en daar viel ze meteen voor de track die Zedd haar liet horen. De volgende dag duikt ze gelijk de studio in en wordt ze geïntroduceerd aan de broertjes Grey. 'Starving' wordt geboren en allemaal hadden ze direct het gevoel dat ze goud in handen hadden.

"We wisten dat we iets speciaals in handen hadden, omdat het allemaal zo snel zo gemakkelijk ging. Het was geweldig om samen te werken met vrienden."

Ster advertentie
Ster advertentie