Nu op 3FM: -

Kensington: "Ons eerste optreden was op een urban en hiphop-avond"

Donderdag 10 november 2016 - 13:00 uur

Vanavond staan de mannen in een uitverkochte Ziggo Dome, maar het was niet altijd zo rooskleurig. Ook Kensington begon onderaan de muzikantenladder... Waar dan? Nou, als onbedoelde pauze-act op een urban night in Amsterdam.

Kensington in 2008. Foto: Vincent de Goede

TwoBeez en Quad

Het begon allemaal op de middelbare school waar klasgenoten Casper en Jan voor een schoolopdracht samen een liedje moesten schrijven. Die track heette 'Make It Count' en het was een succes want daarna besloten ze een bandje te starten. Hoe ze heette? TwoBeez, genaamd naar hun klas: 2B. Ha-ha!

Dat bandje transformeerde al snel in Quad. Na het weggaan van hun gitarist kwam Eloi in beeld en veranderde de bandnaam in Kensington. Ze namen hun eerste EP op en begonnen steeds meer te spelen. In 2007 besloot Lucas, de toenmalige drummer, ermee te stoppen en vonden ze in Niles een opvolger. And the rest is all history!

Urban night

Nou niet echt... Hoe leuk het ook is om naar het succes van nu te kijken, zo hilarisch is het om terug te gaan naar vroeger. We vroegen gitarist Casper naar de first gig van Kensington. "Één van onze eerste gigs met Niles was in Studio 80 in Amsterdam. Beetje gekke plek, aangezien daar eerder tot vier uur 's ochtends door werd gefeest dan dat je echt bandjes ging kijken. Het stomme was ook nog dat het een urban avond was." Oeps verkeerd geboekt? "Ja, het was niet heel handig. Wij waren in ieder geval de enige rockband en het leek er niet op dat het publiek op onze muziek zat te wachten."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Niet de avond in Studio 80, maar even voor je beeldvorming van hoe dat eruit moet hebben gezien.

Awkward...

Hoe was dat? "Het was redelijk awkward. We stonden op een podium met verschillende niveaus. Wij op de onderste en Niles met zijn drumstel boven ons. De vloer was alleen zo glad dat het drumstel van Niles alle kanten op gleed. Dus tijdens het spelen moeste we ongemakkelijk en hysterisch tegen het drumstel schoppen om alles maar een beetje bij elkaar te houden."

"Waarom wij er stonden? Geen idee, haha. Het werd volgens mij georganiseerd door een soort cultureel clubje uit Amsterdam. Zij wilden graag een beetje cross-over doen, dus daarom stonden wij er. Tijdens ons optreden gingen mensen ook lekker even een peukie roken en bier halen... Ach, wij hebben ons prima vermaakt. Spullen achteraf in de bus gedropt en daarna de stad ingegaan om ons verdriet een beetje weg te drinken."

>> First Gig: een 15-jarige Rihanna
>> First Gig: Drake had als 19-jarige al swag
>> Het allereerste optreden van Muse

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen