Video

Voorspelt Kanye de toekomst van muziekvideo's?

  1. Nieuwschevron right
  2. Voorspelt Kanye de toekomst van muziekvideo's?

Kanye West dropte deze week zijn video voor 'Wolves'. Leuk, maar de video heeft naast vermaak nog een doel. Het is namelijk óók een commercial voor een bekend modehuis.

In 'Wolves' zie je niet alleen Sia en Kim en Kylie Kardashian voorbij komen, er is ook een prominente plek voor een bekend modehuis. De video is dan ook een clip en commercial ineen. Uiteraard pretendeert mister West dat dit de allereerste keer is dat een videoclip ook direct een commercial is. Dat is misschien deels waar, maar productplacement (ofwel sluikreclame) is al zo oud als de weg naar Rome. Het is dus meer een nieuwe variant van sluikreclame dan een nieuwe uitvinding. Maar goed, laten we Kayne vooral niet proberen de les te lezen. See for yourself:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Is dit de toekomst van videoclips?

Het is opmerkelijk dat een merk zoveel aandacht krijgt in een videoclip. Want is een videoclip ook niet vooral een artistieke uiting van een artiest? In dit geval gaan commercie en kunst dus hand in hand in deze coproductie tussen artiest en merk. Of we dat vaker gaan zien? Het zou zomaar kunnen. Kanye kan tenslotte ook in twee minuten 40.000 sneakers verkopen. Al werd Kanye vandaag nog door een bekend woonwarenhuis afgewezen. De Australische tak heeft de hoop echter nog niet opgegeven:

Ster advertentie
Ster advertentie