Nu op 3FM: -

Boef: "Ik moest eerst leven en dan pas rappen"

Dinsdag 12 juli 2016 - 20:50 uur

Boef praatte met Barend en Wijnand onder andere over zijn succes en relatie met de politie. De rapper was vrijdag 8 juli in de studio.

Ken je Boef nog niet? Dan kan. De jonge rapper veroverde binnen 1,5 jaar zijn plek in de Nederlandse hiphop-scene. Op YouTube kijken er gemiddeld zo'n half miljoen mensen naar zijn vlogs en de teller van het nummer 'Lauw' staat op Spotify inmiddels op 4,5 miljoen. Barend en Wijnand nodigden hem uit om over zijn succes te praten.

Check de beelden onderaan het artikel.

Eerst leven en dan pas rappen

Boef rapt eigenlijk al zo lang hij zich kan herinneren. Maar het advies dat hij op zestienjarige leeftijd kreeg zal hij nooit vergeten.

"Op mijn zestiende kwam er een jongen naar mij die zei dat ik eerst moest gaan leven en dan pas rappen. Terecht want ik was zestien en had nog niks meegemaakt." - Boef

Boef omarmde het advies. Er volgden periodes met ups en downs. Hij belandde een paar keer in de gevangenis, maar leerde tegelijkertijd ook ontzettend veel over zichzelf. Zo veel dat hij een paar jaar later volledig klaar was om door te breken in de muziek.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boef: "Fans komen overal naar me toe"

En dat lukte. Boef heeft succes. Tijdens een optreden in België werd hij zelfs onder begeleiding van de politie weggebracht omdat hij belaagd werd door fans. 

"In de auto, links en rechts of bij stoplichten. Fans komen overal naar me toe." - Boef

Slechte relatie met de politie

Naast de tijd die Boef steekt in zijn raps, heeft hij ook nog een eigen YouTube-kanaal te onderhouden. In zijn vlogs komt duidelijk naar voren dat hij regelmatig wordt aangehouden door de politie. Je kent vast het verhaal van Typhoon, die zich eind mei uitte over de "dikke error in de samenleving". Een jonge gast in een dure auto zou voor argwaan zorgen. Boef kiest er voor deze situaties op beeld te zetten. Iets waar veel mensen over vallen.

"Mijn relatie met de politie is absoluut niet goed. Ik word om de haverklap staande gehouden omdat ik in een dure auto rij. De enige manier waarop ik ze legaal kan terugpakken, is vloggen." - Boef

Verzoekje van Barend

Aan het einde van het interview heeft Barend nog één klein verzoekje aan de rapper. Hij draait zijn muziek dagelijks thuis, maar krijgt dan commentaar van zijn vriendin die het soms ietwat vrouwonvriendelijk vindt. Kan Boef daar op letten?

"Dat is goed! Ik zal er een vrouwvriendelijke line ingooien." - Boef

Check het hele interview met Boef (2016)

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen