Meer NPO
STER Advertentie

'Final Song' van MØ is de 3FM Megahit

Zondag 26 juni 2016 - 14:00 uur

Nee, 'Final Song' is zeker niet de laatste track van MØ. Wat ons betreft is ze nu pas echt begonnen. Deze week is 'Final Song' de 3FM Megahit.

Sinds de Deense schone de vocals verzorgde op 'Lean On' van Major Lazer & DJ Snake, kunnen we niet meer om haar heen. In korte tijd maakte Karen Marie Ørsted indrukwekkende sprongen richting het grote publiek.

Later dit jaar komt de opvolger van No Mythologies to Follow (2014) uit, met daarop onder andere 'Final Song'. Deze week hoor je die met grote regelmaat voorbij komen op je radio, want de song is uitgeroepen tot 3FM Megahit. 

MØ: "You need to try different ways"

De verwachtingen voor MØ's nieuwe plaat zijn hoog. Gelukkig trekt ze zich daar maar weinig van aan en doet ze vooral wat ze zelf wil. Ze is druk aan het experimenteren en zoekt haar 'ware muzikale ik'.

Meer producers, meer tracks

Voor haar eerste album werkte ze samen met maar één producer en belandde ieder liedje dat ze schreef op het album. Dat is dit keer anders. Voor haar nieuwe plaat heeft ze de hulp van meerdere producers ingeschakeld (waaronder MNEK voor 'Final Song) gewerkt en schreef ze zo'n dertig tot veertig liedjes. Het feit dat ze kan kiezen, vindt ze alleen maar chill. 

"You need to try different ways - that’s how you get inspired. It’s only my second album."  - MØ tegen DIY

Uplifting beats

Het nieuwe album is meer uplifting. Dat was al te merken met 'Kamikaze', de track die ze in oktober 2015 uitbracht. Ook op 'Final Song' kun je moeilijk stil blijven zitten, maar vergis je niet; er zit wel degelijk een boodschap in haar nieuwe muziek.

"It's like ‘Oh, the world is shit, but we’re gonna have a good time’, you know?" - MØ

'FInal Song' 

'Final Song' gaat over het vinden van je innerlijke krachten. Ontdek wat je graag doet, en dóe het. Verdomme.

"With your inner glow, passion, spirit animal, whatever – the force that keeps us going and doing what we love." - MØ 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MØ in Nederland

MØ live zien? Op donderdag 11 augustus staat ze op Sziget en op 4 oktober in Paradiso!

>> Meer nieuwe muziek op 3FM

Kijk live naar 3FM