Meer NPO
STER Advertentie

'Spirits' van The Strumbellas is 3FM Megahit

Vrijdag 22 april 2016 - 19:15 uur

Je bent gewaarschuwd: dit indie-liedje blijft ontzéttend in je hoofd hangen.

'Spirits' is de eerste single van het derde album van The Strumbellas, Hope. Simon Ward, leadzanger van de band, legde aan muzieksite Riff You uit waar het nummer over gaat: 

"Het nummer gaat over de strijd met je inner demons. Dat je wilt veranderen en een beter persoon wilt worden. Ik schrijf de nummers vanuit mezelf en het gaat vaak over waar ik op dat moment sta in het leven. Deze track gaat over mij, en hoe ik aan de rest van de wereld wil laten zien dat ik ontzettend mijn best doe een beter mens te zijn."

De nieuwe 3FM Megahit is is tot stand gekomen door vier andere liedjes te combineren. Klinkt een beetje vaag, maar Simon legt het uit:

"Ik werkte aan vier verschillende nummers die tijd, maar ze waren het eigenlijk allemaal nét niet. Toen heb ik de stukken die ik tof vond op één hoop gegooid, en dat werd 'Spirits'. De tekst kwam later. Het eerste stukje dat ik schreef bleef maar in mijn hoofd hangen, dat is voor mij vaak het teken dat het goed is en dat ik het aan de band kan laten horen."

De video bij het nummer ziet er een tikkie morbide uit, en dat kan kloppen. De clip is namelijk geïnspireerd op de begrafenisscène in de James Bond-film Live And Let Die. 

"Als kind zag ik deze scène en was ik sprakeloos! Ik wist helemaal niet dat er mensen waren die begrafenissen vierden, met muziek en veel kleur. Daarom wilde ik een video maken met dat thema. Het moest niet eng worden, want kids moeten het ook gewoon kunnen kijken. Maar ik wil dat de kinderen die het zien wel hetzelfde gevoel krijgen als toen ik die Bond-film zag." 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

>> Check alle 3FM Megahits

Kijk live naar 3FM