Meer NPO
STER Advertentie

18-jarige 3FM-DJ Olivier Bakker: "Leeftijd is maar een getal"

Woensdag 14 oktober 2015 - 13:30 uur

Olivier Bakker vierde afgelopen maandag- op dinsdagnacht zijn achttiende verjaardag tijdens zijn eerste uitzending op 3FM. Wij stellen deze kersverse 3FM-dj graag aan je voor.

Hij is een van de jongste DJ’s van Nederland, maar vindt dat zelf eigenlijk niet zo bijzonder. "Leeftijd is maar een getal, hè", zegt de net 18-jarige. "Belangrijker voor mij is dat ik radio maken heel erg leuk vind. Ik zie mezelf wel als een echte 'radio-nerd'."

Radiocarrière

Olivier begon dan ook vastberaden aan zijn radiocarrière, vier jaar geleden, toen hij zich opgaf voor het lokale radiostation van Leiden (Sleutelstad FM). Toen hij eenmaal wist dat dit was wat hij de rest van zijn leven wilde doen, stuurde hij een demo op naar Rob Stenders. Die zag wel wat in het jonge talent en zo kwam hij bij KX Radio terecht, waar hij nu twee jaar radio maakt. Vanuit hier stroomde hij door naar de 3FM DJ School en sinds deze week heeft hij dus zijn eigen nachtprogramma op 3FM. Dat zijn programma 's nachts van 02:00 tot 04:00 is, is even wennen. "Ik moet echt zoeken naar een ritme, af en toe een powernap helpt daar wel bij."

Serious grapjes

In zijn eerste uitzending verblijdde Olivier de nachtelijke luisteraars met muziek en zelfgemaakte grapjes. Die grapjes vielen niet bij iedereen in goede aarde, maar dat loste de DJ moeiteloos en respectvol op. 

'Het mopje van Olivier - deel 2'

Hoe zijn de luisteraars 's nachts? "Het is een fijn publiek", vindt Olivier. "Als je 's nachts radio maakt, luistert men met alle aandacht naar je show." En ook met die fans zit het wel goed. Hij heeft er nog geen duizenden, maar op Twitter wordt hij opgemerkt. En ook aan radiovrienden geen gebrek.

Concurrentie voor Timur

Timur zal misschien minder blij zijn met het aanstormende talent, want Olivier zou het allerliefst een keer samenwerken met Rámon. Verder leert hij veel van Rob Stenders, Giel Beelen en Coen en Sander. Maar zijn items bedenkt hij gewoon zelf, hoor. "Ik ga niet in een hutje op de hei zitten wachten op een goed idee. Het is er ineens. Dat gaat gewoon zo in mijn brein. Zo open je een kookboek en bedenk je 'Oliviers bakker'. Dat item was maandagnacht voor het eerst te horen en Jeroen was daar erg blij mee."

'Oliviers Bakker'

Luister iedere dinsdag op woensdag van 02:00 tot 04:00 naar Olivier.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM