3FM nieuws

David Guetta maakt themasong van EK Voetbal 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. David Guetta maakt themasong van EK Voetbal 2016

Handjes! David Guetta gaat de themasong maken van het EK Voetbal 2016 in Frankrijk. De DJ schrijft en produceert het officiële EK-nummer, zo maakte de UEFA woensdag 10 juni bekend.

(Foto: Ben Houdijk)

De Franse David Guetta mag zich tot het rijtje artiesten gaan rekenen dat een soundtrack heeft gemaakt voor een EK of WK Voetbal. En zo staat David ineens in een rijtje met Shakira, Pitbull, Enrique Iglesias en Oceana.

Themasong

Guetta's themasong wordt een aantal maanden voor het EK Voetbal 2016 uitgebracht. Daarnaast treedt de DJ op tijdens de openingsceremonie in het Stade de France op 10 juni 2016. Stade de France is een stadion in Parijs, dat plaats beidt aan zo'n 80.000 mensen. Wat voor track Guetta gaat maken voor het EK in zijn thuisland, is trouwens nog niet duidelijk. De DJ heeft er in ieder geval zin in:

"Het is ontzettend tof om deel uit te mogen maken van een groot voetbalevenement in mijn eigen land. Muziek en voetbal gaan hand in hand als het gaat om festiviteiten en plezier. Ik draag graag mijn steentje bij om dit EK de grootste en meest memorabele te maken."
- David Guetta op de site van UEFA

Waarom David Guetta?

"We willen met David Guetta werken omdat hij in zijn hele carrière heeft bewezen dat hij muziek kan maken die mensen over de hele wereld inspireert."
- UEFA-voorzitter Michel Platini op de site van UEFA

Corrupt?

Nee, David Guetta lijkt vooralsnog niet omgekocht. De vergelijkingen met de FIFA werden al snel gemaakt. Die wereldwijde voetbalbond kwam de laatste tijd niet echt goed in het nieuws, nadat zeven leden zich schuldig zouden hebben gemaakt aan corruptie, en voorzitter Sep Blatter begin juni opstapte. Het moge duidelijk zijn: de reputatie van de Europese voetbalband UEFA is stukken beter dan die van de wereldwijde FIFA.

(Foto: Ben Houdijk)

Eerdere EK Themasongs

De UEFA kiest ieder EK Voetbal een andere themasong. Een overzichtje van de afgelopen themasongs:

2012: Oceana - 'Endless Summer'

De zomer hield maar niet op in 2008. Tenminste, dat zong de Duitse zangeres Oceana Mahlmann. 'Endless Summer' was de themasong van het EK Voetbal 2012 in Oekraïne en Polen.

2008: Enrique Iglesias - 'Can You Hear Me'

De maker van een EK Themasong is vaak een muzikant uit het land waar het EK georganiseerd wordt. Maar dat hoeft niet altijd, zo bewees het EK Voetbal 2008. Het EK werd gehouden in Zwitserland en Oostenrijk, maar Enrique Iglesias - uit Spanje - maakte de themasong.

2004: Nelly Furtado - 'Forca'

Nelly Furtado maakte de soundtrack van het EK Voetbal 2004 in Portugal. De Portugese zangeres maakte het nummer 'Forca'. Hoewel, in Nederland zongen we met z'n allen "Kom op m'n borsten, kom op m'n borsten!" in plaats van 'Forcaaa!'. Joe.

2000: E-Type - Campione 2000

Gek genoeg werd voor het EK Voetbal 2000 in Nederland en België geen muzikant uit ons eigen land of buurland geworven. Geen Armin van Buuren of Tiësto, maar de Zweedse dance-act E-Type. Na het EK 2000 hoorden we jammer genoeg niets meer van de dance-act...

Ster advertentie
Ster advertentie