Meer NPO
STER Advertentie

Katy Perry bouwt een groot feest in de Ziggo Dome

Woensdag 11 maart 2015 - 12:03 uur

De Ziggo Dome was voor eventjes het domein van Katy Perry's droomwereld. Verspreid over twee avonden zagen bijna 30.000 mensen de zangeres touwtjespringen, opblaasautorijden en door de lucht vliegen.

(Foto: Ben Houdijk)

Volle Ziggo Dome

Het publiek is nogal divers. Vaders met kinderen, stelletjes en een vracht half hysterische meisjes. De Ziggo Dome beeft en siddert als Katy iets na 21.00 het podium bestijgt. De gillen zijn zo hard dat veel ouders naar hun oren grijpen. Terwijl dansers met lichtgevende speren en pakjes opzwepen, komt ze in een soort piramide uit de grond omhoog en knalt er meteen in met 'Roar'.

Katy Perry - 'Roar' live in de Ziggo Dome

Fantasiewerelden

De opening is nog maar een klein aanzetje tot wat Katy allemaal uit de kast haalt in de Ziggo Dome. Ze sleept het publiek twee uur lang mee van de ene naar de andere wereld. 'Roar' valt nog in een soort futuristische Aztec-decor, terwijl 'Dark Horse' in een compleet Egyptisch landschap (inclusief gigantisch paard) opgevoerd wordt. Het podium blijkt vol verrassingen te zitten, waardoor het publiek constant verrast wordt.

Katy Perry - 'Dark Horse' live in de Ziggo Dome

Het podium had veel verrassingen

(Foto: Ben Houdijk)

Kitty Purry

De thema's leken de hele avond niet aan te slepen. Zo toverde Katy de Ziggo Dome om tot kattenparadijs, inclusief levensgrote krabpalen. Met Katy Perry als Kitty Purry tussen dansende katten. En niet veel later vouwde er uit het dak een enorme zonnebloem en speelde Katy drie akoestische liedjes voorin de zaal. Met een microfoonstandaard in de vorm van, jawel, een zonnebloem.

Selfiegalore

Tussen de liedjes door gaf Katy ook wat motiverende speaches over jezelf zijn en dat Amsterdam echt een leuke stad is. Ook pikte ze beide avonden een meisje uit het publiek om een selfie te maken. Giel speurde de gelukkige meisje op, en belde ze in zijn ochtendshow. Ze waren logischerwijs door het dolle heen.

Vliegen door de Ziggo Dome

Katy heeft overduidelijk geen hoogtevrees. Bij meerdere liedjes ging ze al zingend de lucht in. Tijdens 'Walking On Air' liep ze door de lucht naar de overkant van de zaal, terwijl dansers met een enorm blauw doek onder haar door renden. Maar het vliegen werd pas echt spectaculair tijdens 'Birthday'. Nadat Katy een lapdance aan een jarige Job had gegeven, zweefde ze aan een tros ballonnen dwars door de zaal. Ondertussen ontploften de confettikanonnen zo hard dat ze compleet uit zicht verdween.

Katy vloog door de lucht

 

Vanavond was ik #TeamKaty

Een video die is geplaatst door @rients op

 

'Firework'

Als grote afsluiter ging de zaal over in Prism-modus. Veel bezoekers hadden speciale brillen gekregen, waardoor de lichtshow naar een next level getild werd. Terwijl Katy in een gigantische jurk 'Firework' ten gehore bracht, ontplofte het vuurwerk en gingen de lasers helemaal los. Giel had ook zo'n brilletje en liet zien wat er gebeurde als je die op had:

 

 

Katy Perry in Tweets en foto's                                  


Fleur Wallenburg was compleet ondersteboven

 

Ik ga (heel kort) dromen over tijgers, paarden, vlinders en ballonnen. Wat een topavond. #katyperry #ziggodome #nooitmeerslapen

Een foto die is geplaatst door Fleur Wallenburg (@fleurwallenburg) op

 

Ook Coen Swijnenberg was van de partij

 

#3FM presents Katy Perry!

Een foto die is geplaatst door Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg) op

 

Eric Corton kon ook niet achterblijven

Dit meisje was naar negen Prismatic-shows geweest en kreeg een selfie als bedankje

Luisteraar Sander maakte een foto van de bomvolle Ziggo Dome

De mooie foto's die Ben Houdijk voor 3FM maakte

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM