3FM nieuws

R U Mine van Arctic Monkeys beste festivalnummer

  1. Nieuwschevron right
  2. R U Mine van Arctic Monkeys beste festivalnummer

Arctic Monkeys hebben dit jaar de award voor 'Anthem Of The Year' te pakken! Daarmee is het nummer 'R U Mine' van de Britse band uitgeroepen tot het beste festivalnummer van 2014.

(fotograaf: Ben Houdijk)

'R U Mine' van de Arctic Monkeys is uitgeroepen tot het beste festivalnummer! De band won naast 'Anthem Of The Year' ook de prijs voor beste headliner. De manager van de band, Geoff Barradale, nam de prijzen in ontvangst: "Verdienen we het? Waarschijnlijk wel." Daarnaast prijsde hij het nummer, omdat de track volgens hem er voor zorgt dat iedereen even zijn of haar telefoon aan de kant legt wanneer het nummer gespeeld wordt, schrijft NME.

Eurosonic Noorderslag

De prijs werd uitgereikt tijdens de eerste avond van Eurosonic Noorderslag, op woensdag 14 januari. Niet alleen de Arctic Monkeys gingen met een award naar huis. Zo won het Britse festival Glastonburry de prijs voor de beste line-up en Sziget won de prijs voor het beste grote festival. Ook Nederland deed het goed! Down The Rabbit Hole werd uitgeroepen tot het beste nieuwe festival.

Arctic Monkeys - 'R U Mine'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie