Meer NPO
STER Advertentie

Cloudmachine wint Amerikaanse Independent Music Award

Donderdag 14 augustus 2014 - 13:46 uur

Cloudmachine, de aller-, allereerste 3FM Serious Talent, heeft de Amerikaanse Independent Music Award gewonnen.

Cloudmachine heeft met hun vierde album, A Gentle Sting, de Independent Music Awards publieksprijs gewonnen in de categorie Best Rock / Indie Album.

The Independent Music Awards

De Amerikaanse muziekprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan 'uitzonderlijke artiesten uit de hele wereld die niet bij een platenlabel zitten', aldus de organisatie. Eerdere winnaars van de awards zijn onder andere Jamie Lidell, Joan As Police Woman, Pokey Lafarge, Gemma Ray, Fun. en Angus Stone.

De winnaars van The Independent Music Awards worden een jaar lang wereldwijd gepromoot bij bijna een miljard muziekliefhebbers.

Cloudmachine - A Gentle Sting

A Gentle Sting kwam in 2013 uit en is geproduceerd door de Brit Tristan Longworth. Sinds het album uit is gekomen heeft de band airplay gehad op ruim honderzestig college radiostations in de Verenigde Staten en Canada. 

De mannen van Cloudmachine doen het dus goed in Amerika! De band speelt in november tien shows in New York, op het Live In Your Living Room NYC festival.

3FM Serious Talent Cloudmachine

Cloudmachine werd in 2006 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Zij waren de allereerste band die deze titel mocht dragen. 

Cloudmachine - 'To Be Found'

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM