3FM nieuws

John de Wolf stormt de studio uit

  1. Nieuwschevron right
  2. John de Wolf stormt de studio uit

Het plan was dat John de Wolf bij Giel een boekje open zou doen over zijn voetbalcarrière. Maar het gesprek liep een klein beetje uit de hand en John stormde de studio uit.

In De Kuip in Rotterdam stond eind jaren tachtig, begin jaren negentig een imposante oerman. Lange manen, een uit graniet gehouwen kaaklijn en een aardige trap in zijn benen. John De Wolf was voor vele voetbalfans een icoon en toonbeeld van onverzettelijkheid. Die man kwam je niet levend voorbij.

John de Wolf stormt studio uit

En dat merkte Giel woensdag 5 maart wel. Hij wilde het met John hebben over het meest spraakmakende stukje uit het boek, maar daar dacht John toch even anders over. Beluister het gesprek hier.

Giel liet later nog weten dat zijn redactie contact had gehad met zijn uitgever. Giel: "Het was luid en duidelijk dat het hoorspel erin zat, alleen was de vraag of John al dan niet daar aan mee wilde werken. Toen hebben wij gezegd: als John niet wil meewerken aan het hoorspel dan hoeft dat natuurlijk ook niet."

Bekijk hier de beelden:

Biografie van John De Wolf

Zijn loopbaan leidde o.a. langs Sparta, Groningen, Feyenoord, het Engelse Wolverhampton en het Nederlands Elftal. Ook zijn carrière als kledingmodel van vrij kleurrijke overhemden staat nog menigeen helder voor de geest. Inmiddels heeft de 51-jarige Schiedammer zijn voetbalschoenen verruild voor een trainers regenjas en werkt hij weer bij Sparta in Rotterdam.

Zijn lange en spraakmakende carrière kende ook diepe dalen. Dit alles werd door biograaf Jeroen Siebelink opgetekend in de biografie: De Wolf, John. Zij kwamen er woensdag 5 maart over vertellen bij Giel.

Ster advertentie
Ster advertentie