De Staat kondigt nieuwe tour aan

Woensdag 29 mei 2013 - 17:25 uur

De Staat gaat vanaf september weer op tour langs de Nederlandse clubs.

Het is een tijdje stil geweest rondom De Staat, maar de Nijmeegse band rondom zanger en liedjesschrijver Torre Florim is terug en doet vanaf september weer een uitgebreide tour door Nederland. De tour wordt afgetrapt in Doornroosje in Nijmegen en gaat langs 22 andere clubs, waaronder de Melkweg, het Paard van Troje en Tivoli.

Nieuw album De Staat in september

Torre Florim is momenteel in Nashville, Tennessee en legt daar de laatste hand aan de nieuwe plaat van De Staat, die in september 2013 uit moet komen.

Torre was verantwoordelijk voor de hele productie van het nieuwe album, dat werd gemixt door Vance Powell. Powell werkte eerder voor onder meer Jack White en The Raconteurs.

Roosmarijn belt met Torre Florim

Roosmarijn belde dinsdagavond 28 mei in de uitzending met Torre Florim, die vertelde trots te zijn op wat het nieuwe album is geworden. Ook primeurde ze één minuut van de nieuwe track 'Refugee'.

Volgens Torre is het een kleurrijke plaat met veel verschillende invloeden uit sciencefictionfilms uit de jaren '80, Afrikaanse muziek, urban en rock-'n-roll.

De Staat bracht in 2009 debuutalbum Wait For Evolution uit, gevolgd door Machinery in 2011. De band stond op grote internationale festivals als Glastonbury en Sziget.

Roosmarijn primeurt 'Refugee' van De Staat

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen