3FM nieuws

Nederlandse bands op Coldplay Hypnofeed

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse bands op Coldplay Hypnofeed

Coldplay plaatst de laatste tijd regelmatig video's van Nederlandse bands, waaronder veel (oud-)Serious Talents op zijn Hypnofeed.

Oud 3FM Serious Talent band The Dirty Denims is op vrijdag 9 mei op de zogenaamde Hypnofeed van Coldplay geplaatst en zij zijn niet de eersten bij wie dat overkomt. Chris Martin en de zijnen weten de laatste tijd regelmatig hun weg naar de Nederlandse muziek te vinden.. maar hoe komt dat zo?

Nederlandse bands op Hypnofeed Coldplay

Het begon met DI-RECT, wiens video 'Still Life' in december 2012 op de website van Coldplay verscheen. Veel Nederlandse bands, waaronder een aantal (oud-)Serious Talents, veroverden vervolgens een plekje op de zogenaamde Hypnofeed van de Britse band.

Hypnofeed voor creatief talent

Is er iets vreemds/grappigs/interessants wat de wereld wat jou betreft moet zien? De Hypnofeed op de website van Coldplay is een plek waar iedereen video's voor kan insturen en waaruit de heren zelf een selectie maken. Elke dag verschijnt er een nieuw filmpje van een creatief talent.

Alle video's worden bewaard in een archief en er staat ook een Top 25 op de website. De laatste maanden zijn er regelmatig Nederlandse bands op de Hypnofeed te vinden, waaronder veel (oud-)Serious Talents. HeavyLight, Kensington en Rigby wisten het zelfs tot die Top 25 te schoppen.

Veel 3FM Serious Talents op Coldplay Hypnofeed

Het begon met DI-RECT, maar snel volgde oud-Serious Talent Kensington. De videoclip voor 'Home' verscheen in januari op de Hypnofeed. Daarna stonden 'Hey' van HeavyLight en 'Earth Meets Water' van Rigby op de website. Daarnaast viel het liedje 'Speak Up' van singer-songwriter Janne Schra erg in smaak bij de Britten. Ook Dotans 'Where We Belong' werd begin mei opgepikt door Coldplay.

En Coldplay is ook fan van Mister and Mississippi, want de oud 3FM Megahit 'Same Room, Different House' kreeg ook al een plekje op de Hypnofeed.

The Dirty Denims

The Dirty Denims mogen zich dus in een leuk rijtje artiesten plaatsen. Hun nieuwe single 'Famous' wordt nu ook daadwerkelijk beroemd gemaakt door de Hypnofeed. Bekijk de clip hieronder.

The Dirty Denims - 'Famous'

Ster advertentie
Ster advertentie