Meer NPO
STER Advertentie

Adele krijgt Golden Globe voor ‘Skyfall’

Maandag 14 januari 2013 - 09:18 uur

Zangeres en kersverse moeder Adele heeft een Golden Globe in de wacht gesleept voor haar Bond themesong 'Skyfall'.

In Amerika zijn in de nacht van zondag 13 op maandag 14 januari 2013 (Nederlandse tijd) de Golden Globes uitgereikt.

Golden Globes 2013

De Golden Globes worden jaarlijks in januari uitgereikt en gelden als belangrijke graadmeter voor de Oscars. Argo werd uitgeroepen tot beste film en Homeland tot beste televisieserie. 'Skyfall' won in de categorie beste originele filmsong en versloeg daarmee vier andere kanshebbers. Het gaat om 'With You' van Keith Urban & Michael McDevitt (Act Of Valor), 'Not Running Anymore' van Jon Bon Jovi (Stand Up Guys), 'Safe & Sound' van Taylor Swift & The Civil Wars (The Hunger Games) en 'Suddenly' van Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil & Herbert Kretzmer (Les Miserables). Vorig jaar ging de award naar 'Masterpiece' van Madonna, nadat die track te horen was in W.E.

Adele wint Golden Globe voor 'Skyfall'

Op het podium vertelde Adele dat de prijs voor haar uit de lucht kwam vallen. "Eerlijk gezegd kwam ik hier voor een avondje uit, ik zag dit niet aankomen!" Ze bedankte in haar speech onder andere Sony Pictures, de Hollywood Press en acteur Daniel Craig. "En Simon voor het nemen van het risico dit te doen en ten slotte mijn lieve zoontje."

Opnemen Skyfall was erg emotioneel

Op de rode loper liet Adele wat meer los over het opnemen van 'Skyfall'. Ze zei dat ze het script van de film al lang geleden ontving. "Toch deed ik er nog lang over om de titelsong erbij te schrijven. Het is een grote verantwoordelijkheid om een Bondnummer te maken. Paul McCartney heeft het gedaan en Shirley Bassey is de koningin ervan. Maar ik raakte overtuigd en ik houd van het script." Toen ze het liedje eenmaal had en opnam, was ze hoogzwanger en erg emotioneel. "Het was allemaal erg spannend. Ik voelde me een beetje als Frank Sinatra."

 

In de lijst

Ook in de Mega Top 50 scoort 'Skyfall' van Adele heel erg goed. Van alle James Bond-soundtracks ooit, is 'Skyfall' de populairste. Hij behaalde de eerste plaats, iets dat in het verleden alleen 'For Your Eyes Only' van Sheena Easton lukte. 'Skyfall' staat nu al vijftien weken in de Mega Top 50 en bezette afgelopen zaterdag de 12de plek.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM