Meer NPO
STER Advertentie

Gouden single voor 'Girl On Fire' van Alicia Keys

Dinsdag 20 november 2012 - 17:18 uur

Alicia Keys' nieuwste single 'Girl On Fire' heeft de gouden status bereikt. Het gelijknamige album ligt 23 november in de winkel.

Het nieuwste album Girl On Fire van Alicia Keys ligt vrijdag 23 november in de (digitale) winkel. Op het album werkt Keys samen met Frank Ocean, Bruno Mars, Babyface en Emeli Sandé. Het is alweer haar vijfde studio album.

'Girl On Fire' bekroond met gouden status

De eerste single van het album 'Girl On Fire' heeft in Nederland inmiddels de gouden status bereikt.

Zoon Alicia Keys zingt op album

Alicia Keys liet zich voor het album inspireren door haar man Swizz Beatz, haar zoontje Egypt en de tijd die ze doorbracht in Londen en Jamaica. Egypt is zelfs te horen op de nieuwe plaat. Alicia Keys verklapte in augustus al aan Entertainment Weekly: "There’s one song in particular called ‘When It’s All Over’ that he may need a little feature on. So we’ll see!” 

Girl On Fire heeft diepere betekenis

Haar nieuwe album gaat dieper in op de betekenis van de teksten. Alicia Keys koos voor een pad die ze niet eerder durfde te betreden. "Op één of andere manier voelde ik me als een leeuw gevangen in een kooi, ik voelde me niet begrepen, met 'Girl on Fire 'brak de leeuw uit zijn kooi. Inspiratie voor het album kwam uit ervaringen. Ik ben moeder geworden en dit brengt hele nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Het album gaat over mijn groeiproces als mens, mezelf leren kennen en echt mezelf kunnen zijn. Deze punten vormen de sound van het album," aldus de zangeres. 

Zoontje Alicia Keys goede inspiratiebron

Egypt bleek al eerder een goede inspiratiebron te zijn. De veertienvoudig Grammy-winnares kwam op het idee om een muzikale app voor kinderen te maken dankzij haar tweejarige zoontje. "Ik bedacht me hoe tof het zou zijn om iets te maken waarmee kinderen muziek uit verschillende plaatsen en culturen kunnen ontdekken. Dat kan met deze app." aldus Alicia Keys.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM