Meer NPO
STER Advertentie

Alanis eert Green Day met 'Basket Case' cover

Vrijdag 28 september 2012 - 15:08 uur

Alanis Morissette steekt Green Day-frontman Billie Joe Armstrong een hart onder de riem met een bijzondere gevoelige cover van 'Basket Case'.

Green Day zou eigenlijk dinsdag 25 september optreden in de talkshow van Jimmy Kimmel, maar dat liep net even anders. Frontman Billie had zich namelijk net laten opnemen in een afkickkliniek, dus moest er snel een invaller gezocht worden. Die vond Kimmel in Alanis Morissette. De zangeres nam de invalbeurt behoorlijk letterlijk en coverde een van Green Days klassiekers.

Alanis Morisette maakt duistere 'Basket Case'

Alanis en haar band transformeerden de punkrocktrack 'Basket Case' uit 1994 in een heuse piano ballad. De up-tempo hit is bijna onherkenbaar in de melancholisch versie van Alanis. De zangeres eindigt het nummer met de woorden “We love you Billie Joe.” Bekijk de beelden van Alanis bij Jimmy Kimmel Live, onder aan dit bericht.

Green Day cancelt optredens

Green Day-frontman Billie liet zich afgelopen dinsdag (25 september) opnemen in een afkickkliniek, nadat hij het weekend ervoor tijdens een optreden behoorlijk door het lint was gegaan. Als gevolg daarvan heeft de band meerdere promotionele optredens af moeten zeggen.

>> Meer over Green Day-frontman in rehab

Alanis Morissette covert 'Basket Case'

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM