Ilse DeLange live op De Speelplaats

Donderdag 13 september 2012 - 12:53 uur

Ilse DeLange speelde woensdag 19 september nummers van haar nieuwe album Eye of the Hurricane live bij Giel.

Het zelf geproduceerde en gloednieuwe album Eye of the Hurricane van Ilse DeLange is vrijdag 14 september uitgekomen. Volgens de zangeres is het een album verweven met gebeurtenissen van de afgelopen periode, zoals het overlijden van haar vader.

Eye of the Hurricane

Ilses vader overleed in januari aan de gevolgen van kanker. Ze zette het album waaraan ze al begonnen was aan de kant en begon opnieuw. Drie nummers op het album gaan heel specifiek over het overlijden van haar vader. Ilse vertelt dat de liedjes 'I Need For You', 'Time Will Have To Wait' en 'We Are One' de pilaren zijn onder het album.

'I Need For You', 'Time Will Have To Wait' en 'We Are One'

Het liedje 'I Need For You' gaat over hoe Ilses moeder omging met het verlies van haar man. 'Time Will Have To Wait' gaat over het afscheid tussen Ilse en haar vader. "Ik denk dat het makkelijker is voor jullie dan voor mij," zei Ilses vader. "Hij had zich berust in zijn lot, maar stiekem denk ik dat hij het zei om het voor ons makkelijker te maken," vertelt Ilse in een interview met NU.nl. Het derde nummer 'We Are One' schreef Ilse juist voor het overlijden van haar vader, zodat hij het nog kon horen. Het liedje gaat over de angst om iemand te verliezen en hoe Ilse het gevoel heeft dat haar vader altijd bij haar zal zijn.

Ilse DeLange ontvangt Gouden plaat

Ilse bracht Eye Of The Hurricane vrijdag 14 september uit. Het album bereikte de maandag erop al de gouden status. Dat betekent dat het in drie dagen al meer dan 25.000 keer verkocht is.

De zangeres kreeg de gouden plaat tijdens haar bezoek aan het tv-programma De Wereld Draait Door. Haar reactie op de ontzettend goede ontvangst van haar zeer persoonlijke nieuwe werk: "Niet normaal. Alles komt drie keer zo hard aan, in goede zin. Alsof ik weer helemaal opnieuw ben begonnen."

>> Lees meer over de de Gouden plaat van Ilse DeLange

Ilse live bij Giel

De zangeres was woensdag 19 september bij Giel om een aantal nieuwe nummers live te komen spelen. Zoals altijd bezorgde Ilse iedereen weer kippenvel. Dat deed ze dit keer met 'Winter Of Love' en 'We Are One' en 'Dance On The Heartbreak'.

Ilse DeLange speelde eerder 'Hurricane' live bij Giel

Giel had maandag 7 mei de primeur van Ilses single 'Hurricane'. Twee dagen later stond Ilse met band op de stoep om de single live te spelen op de Speelplaats van Giel. Bekijk de beelden hieronder.

>> Check de site van Giel

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen