Racoon live bij Giel

Dinsdag 11 september 2012 - 16:01 uur

Dat was lekker opstaan donderdagochtend, met de liedjes van Racoon.

Het was hoog tijd voor Racoon om weer te komen spelen op de Speelplaats van Giel. Het vijfde album Liverpool Rain verscheen in het voorjaar van 2011. De band scoorde met verschillende nummers, zoals 'No Mercy', 'Took A Hit' en 'Don’t Give Up The Fight'.

Racoon begint theatertour

Vanaf eind september 2012 begint Racoon aan een nieuwe theatertour door Nederland. Er staan maar liefst achtentwintig shows op het programma. De band brengt een mix van klassiekers en nummers van het nieuwste album Liverpool Rain.

15 jaar Racoon

Time flies when you're having fun, en dat geldt zeker voor Racoon. Er zijn al 15 jaar voorbij gevlogen. Daar kun je volgend jaar alles over lezen in het nieuwe boek over Bart en co, genaamd Alles Voor Het Liedje. Giel mocht het al lezen en noemde het een echt jongensboek.

Racoon-week bij Giel

Door het boek kwamen er veel gedeelde herinneringen bij Giel boven, want al sinds het prille begin zijn ze te horen op 3FM en komen ze regelmatig langs. Giel wilde het jubileum van de band dan ook niet zomaar voorbij laten gaan en bedacht spontaan dat er een Racoon-week moet komen! Enigszins terughoudend, want het blijven bescheiden mannen, zeiden ze ja tegen het voorstel van Giel om begin 2013 een week lang De Speelplaats te bezetten.

Racoon live bij Giel

Donderdagochtend (13 september) werden er niet alleen herinneringen opgehaald, er werd natuurlijk ook gespeeld! Naast hun eigen track deden ze een cover van de nummer 1 hit 'One Day / Reckoning Song', niet in de Wankelmut, maar in de Racoon remix. Luister hieronder naar de cover.

Racoon speelt 'Freedom'

>> Check de site van Giel

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen