Albumhoezen op hun oorspronkelijke locatie

Donderdag 23 augustus 2012 - 09:53 uur

Gespot: website met de exacte locaties waar iconische albumhoezen zijn gefotografeerd.

New Yorker Bob Egan heeft de ultieme website gemaakt voor muziekfreaks die van weetjes houden en van plan zijn om een bezoekje te brengen aan New York. Bob omschrijft zichzelf als ‘pop culture detective’ en heeft het tot zijn missie gemaakt om de exacte locaties in zijn stad te achterhalen waar beroemde gebeurtenissen uit de popcultuur hebben plaatsgevonden. Zijn bevindingen verzamelt hij op zijn site PopSpots.

LP-hoezen van toen in de omgeving van nu

Die gebeurtenissen kunnen van alles zijn, van de plek waar beroemde beelden van Bob Dylan zijn gefilmd tot en met het hotel waar een bekend liedjes is geschreven. Maar de meeste tijd is Bob bezig met het uitpluizen waar de foto's op iconische LP-hoezen gemaakt zijn. Als hij helemaal zeker weet dat hij de juiste plek te pakken heeft, gaat hij gewapend met een fototoestel op pad om de hoes van de LP in z'n 'natuurlijke omgeving' te fotograferen.

Bobs foto's en verhalen op PopSpots

Bob heeft o.a. de locatie achterhaald van The Who's soundtrack van de docu The Kids Are Alright uit 1979, van meerdere Billie Joel-albums zijn een hoesfoto van Simon & Garfunkel is getraceerd. Je vindt alle achterhaalde locaties op Bobs site, inclusief de verhalen achter de zoektocht.

Bob heeft er nog veel meer in petto, van o.a. The Ramones, KISS en The Beastie Boys. Die foto's en locaties heeft hij alvast HIER online gezet, de verhalen erbij volgen nog belooft Bob.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen