Meer NPO
STER Advertentie

Lex Uiting geschrokken van opstap Leerdam

Dinsdag 3 april 2012 - 20:24 uur

John Leerdam ging er vol in bij Giels item 'Gaat 'ie mee of zegt 'ie nee' met Lex. Inmiddels heeft Leerdam besloten op te stappen. 

Verslaggever Lex Uiting legt voor de ochtendshow van Giel mensen vragen voor die soms wel en soms geen onzin zijn. Het PvdA-Kamerlid John Leerdam viel hard door de mand met betrekking tot een verzonnen Haagse straatterrorist Jablabla. Zo hard dat hij besloten heeft dat het beter is dat hij uit de Tweede Kamer stapt. Check de video onder aan het bericht.

Gaat John Leerdam mee of zegt 'ie nee?

Lex vraagt aan Leerdam: Zijn we de weg dan niet kwijt? Er zou zogenaamd door een vormfout een bekende Haagse straatterrorist, Jael Jablabla, zijn vrijgekomen. PVDA-kamerlid John Leerdam zegt daarop dat 'onze vicefractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem hier al over heeft gesproken.'

Verder zegt Leerdam met droge ogen dat hij er geen uitspraken over kan doen. Maar dat hij wel iets meer weet over Jael Jablabla dan Lex.

John Leerdam stapt op

Leerdam maakte woensdagavond bekend dat hij opstapt omdat zijn geloofwaardigheid is geschaad. Leerdam zat sinds februari in de Tweede Kamer. Hij verving Sharon Dijksma die met zwangerschapsverlof is. Eerder zat Leerdam al acht jaar voor de PvdA in de Kamer.

Diederik Samsom reageert bij Giel

Het opstappen van John Leerdam na z'n uitlatingen in 'Gaat ie mee...' bezorgde fractievoorzitter Diederik Samsom een rotdag. 

 

Lex: het was maar een geintje

Lex Uiting gaf voor de camera's van Nos op 3 aan dat hij er best van geschrokken is. En als hij van tevoren wist dat Leerdam zo zou reageren, dan had hij hem wel in bescherming genomen.

Bekijk het fragment met John Leerdam

Beluister het fragment met John Leerdam deel II

Lex laat er geen gras over groeien en neemt Leerdam wéér in de maling. Gaat 'ie mee of zegt 'ie nee?

Wat vooraf ging 

Als je denkt dat twee keer keihard meegaan erg is, dan maken we het nog wat erger. Er ging aan deze twee video's nóg een fragment vooraf. Assad zit in het nauw met z'n vrouw. Zou John het ok vinden als Ariel Sharon hen asiel verleent?  

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM