Meer NPO
STER Advertentie

Anna wint de Birdy contest

Donderdag 12 januari 2012 - 08:17 uur

De winnares van de Birdy contest is de allerjongste, Anna Verhoeven van 13. Hoor haar op Noorderslag dit weekend of koop haar single.

Piepjong en nu al een gouden stemmetje, de vijftienjarige, Engelse Birdy! Op 28 november was ze bij Giel op bezoek om haar prachtige cover 'Skinny Love' te zingen. En wat gebeurde er vervolgens? Honderden Nederlandse meisjes meldden zich spontaan aan en zeiden: dat kan ik ook! Giel ging vervolgens op zoek naar de Nederlandse Birdy. 

Finale

Zoveel meisjes meldden zich aan, de een klonk nog engelachtiger dan de ander. Maar ook meisjes met een rauwe stem of een scherp randje. Giel was in ieder geval zeer on der de indruk. Op de finaledag waren er nog 7 meisjes over, gekozen door de luisteraars. Elk meisje heeft haar singeltje opgenomen, helemaal af met een prachtige foto.

>> Luister alle finalisten

Anna wint met Signal

Giel heeft met moeite uit de zeven meisjes de dertienjarige Anna Verhoeven gekozen. Zij coverde het prachtige 'Signal' van Laura Jansen. Anna treedt op donderdagavond op in DWDD,  haar single wordt officieel uitgebracht en als kersje op de muzikale slagroomtaart treedt de Nederlandse Birdy op tijdens Noorderslag en Noordermiddag. Een kickstart!

Van schrik kon Anna niets meer uitbrengen. En toen Giel als verrassing Laura Jansen aan de telefoon had vanuit de VS kon anna alleen nog maar staren van verbazing. Laura Jansen feliciteerde de Nederlandse Birdy en was vereerd dat Anna haar nummer zo prachtig heeft vertolkt. Stop dat maar in je zak, Anna!

Veel talent

Giel voorspelt dat we van Anna nog veel zullen horen en hij raadt de andere meisjes aan vooral door te gaan met de muziek, want talent hebben ze.

Luister terug

Alle Birdy's in de studio met hun singles

Anna wint!

Laura Jansen feliciteert Anna

Luister naar Anna! Zo jong en zo knap!

Check de filmpjes van de ochtend op de site van Giel 

>> Naar de site van Giel

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM