Meer NPO
STER Advertentie

Selah Sue wint Ebba Public Choice Award

Woensdag 11 januari 2012 - 23:04 uur

De Belgische zangeres Selah Sue wint behalve een Ebba Award ook de Public Choice Award

Tien Europese muzikale acts werden begin 2012 beloond met een EBBA (European Border Breakers Award). De EBBA’s worden elk jaar tijdens de openingsavond van Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgereikt aan beginnende Europese acts die ook buiten hun eigen land succesvol zijn. De prijzen zijn dan ook in het leven geroepen, om de Europese muziekindustrie te stimuleren.

EBBA winnaars

De winnaars van een EBBA: Afrojack (Nederland), Alexandra Stan (Roemenië), Ben L’Oncle Soul (Frankrijk), Elektro Guzzi (Oostenrijk), Selah Sue (België), Agnes Obel (Denemarken), Anna Calvi (UK), Boy (Duitsland), James Vincent McMorrow (Ierland) en Swedish House Mafia (Zweden).

Ebba Publieksprijs gevonnen door Selah Sue

Alle tien de acts die dit jaar een EBBA kregen, waren daarmee ook in de race voor de publieksprijs; de EBBA Public Choice Award.

Zoals de naam van de prijs al doet vermoeden, wordt de winnaar van de Public Choice Award door het publiek bepaald. Jij kon meebepalen, door je stem uit te brengen op jouw favoriet. De winnares is de Belgische Selah Sue geworden. Dat werd woensdagavond 11 januari tijdens de Awardshow bekend.

EBBA uitreiking op tv

De EBBA’s werden uitgereikt tijdens een spectaculaire tv-show die werd gepresenteerd door niemand minder dan BBC-legende Jools Holland. De show was live te volgen op YouTube. De NTR nam de show op en zendt het vrijdag op Nederland 3 uit.

Vrijdag 13 januari 23:45; EBBA's op Nederland 3

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM