Nu op 3FM: -

Artiesten vragen aandacht voor hongersnood Afrika

Dinsdag 26 juli 2011 - 11:07 uur

Bono, K’naan en Annie Lennox roepen op tot actie om de miljoenen mensen in de Hoorn van Afrika te helpen die bedreigd worden door een hongersnood.

Je hoort onder andere op 3FM al spotjes waarin wordt opgeroepen om de mensen in de Hoorn van Afrika te helpen door te doneren op giro555. Door de aanhoudende droogte worden er zo’n 10 miljoen mensen in Ethiopië, Kenia en Somalië bedreigd door een hongersnood.

Bono en K'naan bundelen krachten

Bono en de Somalische rapper K’naan hebben afgelopen weekend hun krachten gebundeld en hopen iets te kunnen doen aan het lot van al die mensen. Ze spraken met de lokale Somalische gemeenschap in Amerika.

Bono is er van overtuigd dat ze de crisis kunnen aanpakken als Somaliërs de hulporganisaties helpen door hun eigen ervaringen delen: "The crisis in the Horn is going to be solved by Somalis taking control, taking charge. I'm here, and ONE is here, to listen and learn and to serve their efforts." ONE, waar Bono het over heeft, is zijn eigen hulporganisatie die armoede bestrijdt.

Annie Lennox steunt ONE

Ook de Britse zangeres Annie Lennox heeft van zich laten horen. Ze vraagt haar fans via twitter op om de petitie van ONE te tekenen. De petitie is een oproep aan leiders over de hele wereld, om de mensen in de Hoorn van Afrika te helpen. Annie zetten de link naar ONE op twitter en schreef erbij: "We Call On World Leaders For Urgent Horn Of Africa Funds. Please take a moment to sign this petition."

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen