3FM nieuws

Krezip stopt ermee

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip stopt ermee
Bij Giel maakte Krezip donderdag 2 oktober officieel bekend dat de band ermee stopt in 2009.Krezip stopt ermee. De bandleden hadden enige tijd terug al besloten dat Pinkpop 2007 een hoogtepunt was en dat ze niet veel langer door zouden gaan als Krezip. Dus de clubtour die komende maanden plaatsvindt is meteen de afscheidstour. Met als laatste halte Paradiso op 20 december. Bij Giel bevestigden ze op donderdag 2 oktober de geruchten die rondgingen: Krezip stopt na tien jaar en de bandleden gaan ieder huns weegs.

Moeilijk liegen
Jacqueline Govaert vond het lastig om in de afgelopen weken tegen Giel te liegen. Giel insinueerde al eens naar aanleiding van het Best of album dat wordt uitgebracht, dat het waarschijnlijk einde verhaal zou zijn. Dat was het ook, maar dat wilde of kon Jacqueline toen nog niet toegeven.

Waarom?
" Waarom?" vraagt een luisteraar. "Tja, we doen al sinds onze puberteit alles samen en het is tijd dat we onze eigen keuzes gaan maken," aldus Jacqueline.

En op de eigen site zeggen de bandleden dit: "Het is nu tijd om op eigen benen te staan. Een nieuw leven start. Het is een weloverwogen beslissing geweest. Nu stoppen voelde voor ons als het juiste moment. We hebben flink wat opgebouwd, maar kunnen nu terugkijken op een mooi verleden met een uitverkochte HMH in december) als bekroning. Met de Best of en een mooie clubtour in het vooruitzicht kunnen we het boek Krezip waardig afsluiten."

>> Lees de biografie van Krezip

Krezip stopt. Wat was voor jou het Krezip-hoogtepunt? Let us know.
Ster advertentie
Ster advertentie