Naar homepage
3FM nieuws

Teun (19) organiseert o.a. silent disco's voor mensen met dementie

  1. Nieuwschevron right
  2. Teun (19) organiseert o.a. silent disco's voor mensen met dementie

Teun (19) creëert met zijn stichting sTeun en Toeverlaat geluksmomentjes voor mensen met dementie. Dit doet hij o.a. door silent disco's te organiseren in verzorgingstehuizen en hij maakt video's over het leven van deze ouderen.

Joke's man Kees kreeg 7 jaar geleden de diagnose Alzheimer. Hij overleed een half jaar geleden, maar in de periode in het verzorgingstehuis was Teun als een oase in de woestijn. Hij werkte in het tehuis en verzorgde daar naast zijn werk ook gratis silent disco's. Kees leefde tijdens een van deze middagen helemaal op en stond zelfs op vanuit zijn rolstoel. Het is duidelijk dat het werk van Teun grote invloed heeft op mensen met dementie en hun familie. Daarom ging 3FM ging langs bij Joke en Teun en bracht ze nog een keer samen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YOUNG IMPACT CELEBRATION

De wereld verandert, maar jij bepaalt hoe! Young Impact is een jongerenbeweging die jongeren ertoe aanzet om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Iets wat op 6 juni in Rotterdam Ahoy tijdens de Young Impact Celebration groots gevierd wordt met onder andere optredens van Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam en tal van inspirerende sprekers. Er worden awards weggegeven in vijf categorieën. Wie er kans maken en hoe je kunt stemmen vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie