Naar homepage
3FM Serious Request

Veelgestelde Vragen

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Veelgestelde Vragen

Wat is 3FM Serious Request?

In de week voor kerst, van 18 t/m 24 december, komt 3FM samen met heel Nederland in actie om geld op te halen voor een goed doel.

Met welke organisatie werkt 3FM Serious Request in 2021 samen?

Tijdens de editie van 2021 is het Wereld Natuur Fonds (WWF) partner van 3FM Serious Request. Lees hier meer over de bekendmaking van deze nieuwe samenwerking.

Wat doet het Wereld Natuur Fonds?

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) doet er alles aan om de biodiversiteit en het voorbestaan van de aarde te beschermen en te herstellen. De relatie tussen mens en natuur moet weer hersteld worden, zodat toekomstige generaties net zo van de natuur kunnen genieten als wij dat kunnen. Dit doet de organisatie door o.a. te focussen op verbetering van de thema's klimaat, plastic, wildlife en food.

Hoe zit het met de kritiek rondom de aflevering van Pak de Macht?

In mei stond een aflevering van Pak de Macht in het teken van het Wereld Natuur Fonds. Er werd een link gelegd met de beschuldigingen richting het Wereld Natuur Fonds omtrent het schenden van mensenrechten.

Natuurbeschermingswerk is veel complexer geworden de afgelopen jaren. En in een aantal gebieden werkt WWF in een conflictsituatie waar bijvoorbeeld wildlife crime door professioneel georganiseerde misdaadsyndicaten de orde van de dag is. Een onafhankelijk panel van experts heeft onderzocht wat de rol was van WWF rond beschuldigingen van mensenrechtenschendingen door rangers in overheidsdienst in onder andere Congo en meer specifiek het Congobekken. Het rapport hiervan gaf aan dat er geen medewerkers van het Wereld Natuur Fonds betrokken zijn geweest bij deze misstanden.

De organisatie zei hier het volgende over: "Hoewel onze medewerkers niet betrokken zijn geweest, kan en moet WWF wel meer doen. We hadden ons meer uit moeten spreken en op moeten komen voor de rechten van de inheemse bevolking. WWF omarmt de aanbevelingen uit het rapport en is aan de slag gegaan met de adviezen die hierin gegeven worden."

Waar gaat 3FM Serious Request dit jaar plaatsvinden?

3FM Serious Request vindt dit jaar plaats in De Nieuwe Stad Amersfoort. De precieze locatie wordt later bekend gemaakt.

Wanneer is 3FM Serious Request?

3FM Serious Request vindt traditiegetrouw van 18 t/m 24 december plaats.

Wanneer wordt er meer onthuld over het thema en de dj's?

Het streven is om in september meer bekend te maken over de invulling van deze editie van 3FM Serious Request.

Hoe wordt er geld opgehaald voor 3FM Serious Request en het Wereld Natuur Fonds?

Tijdens 3FM Serious Request worden er donaties gedaan, komen er mensen in actie en is het mogelijk om voor een bepaald bedrag een plaat aan te vragen. Lees hier waar het geld van vorige opbrengsten heen is gegaan.

Ster advertentie
Ster advertentie