3FM nieuws

Barend & Benner onderzoekt of AI radio dj's kan vervangen

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Barend & Benner onderzoekt of AI radio dj's kan vervangen

PowNed en NPO 3FM gaan aanstaande woensdag een innovatief experiment uitvoeren met Artificial Intelligence tijdens de middagshow Barend en Benner. Tijdens de radioshow, tussen 16:00 en 19:00 uur te horen op 3FM, zal een chatbot worden ingezet als radiomaker. De vraag die in het experiment centraal staat: is Artificial Intelligence al zo slim dat het radio dj's kan vervangen?

Artificial Intelligence

AI staat voor Artificial Intelligence en deze wetenschap wordt steeds meer gebruikt in onze samenleving. Aankomende woensdag wordt er een innovatief experiment uitgevoerd tijdens de middagshow met Barend en Benner waarbij tussen 16:00 en 19:00 uur een chatbot wordt ingezet als radiomaker.

Het experiment is bedoeld om te onderzoeken hoe AI kan bijdragen aan de toekomst van de radio. Door de chatbot te laten meedoen aan de radioshow, hopen de makers te achterhalen of de technologie al zover is dat het de menselijke radiomaker kan vervangen.

ChatGPT

Het experiment zal gebruik maken van chatbot ChatGPT van OpenAI, die in staat is om te communiceren in verschillende talen, waaronder Nederlands. Luisteraars van 3FM kunnen het experiment live volgen en hun mening geven via social media.

“Het experiment met ChatGPT geeft ons de kans om te zien hoe ver de technologie al is en of het onze rol als dj's kan vervangen. We zijn erg benieuwd naar de resultaten en we hopen dat onze luisteraars net zo nieuwsgierig zijn als wij," aldus Barend van Deelen.

Luister woensdag 1 februari tussen 16:00 en 19:00 uur naar Barend en Benner op 3FM om deel te nemen aan dit innovatieve experiment met AI.

Dit persbericht is geschreven door chatbot ChatGPT.

Ster advertentie
Ster advertentie