3FM nieuws

Caroline van der Plas over klimaatdemonstratie: "Het werd propaganda"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline van der Plas over klimaatdemonstratie: "Het werd propaganda"

Over minder dan drie weken gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Daarom hoor je de komende dagen verschillende lijsttrekkers in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Vanochtend was de lijsttrekker van de BBB, Caroline van der Plas, aanwezig in de 3FM-studio.

Afgelopen weken hoorde je al Frans Timmermans (GroenLinks/PvdA), Mirjam Bikker (CU), Rob Jetten (D66) en Henri Bontenbal (CDA) bij Rob en Wijnand en de Ochtendshow. Vanmorgen vroeg was het de beurt aan de lijsttrekker van de Boer Burger Beweging, Caroline van der Plas. Naar aanleiding van de boerenprotesten besloot ze in 2019 haar eigen partij op te richten. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen haalde ze 1 zetel en kwam Caroline in stijl Den Haag binnenrijden met een trekker. Dit jaar werd ze nog de grootste partij tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, samen met haar nummer 2 Mona Keijzer gaat ze alles op alles zetten om dat ook op 22 november weer te worden.

Kort nachtje na lijsttrekkersdebat

Het was een kort nachtje voor Caroline, ze lag pas rond 03:00 uur in bed vanwege het RTL Lijsttrekkersdebat gisteravond. Caroline: "Ik heb twee bakken koffie voor me dus het moet goed komen." Elke politicus die te gast is in de ochtendshow wordt gevraagd om als eerst een eigen nieuwtje mee te nemen dat hem of haar extra is opgevallen. Caroline van der Plas vertelde over de klimaatmars van afgelopen zondag, deze kwam in het nieuws doordat sprekers pro-Palestijnse leuzen verkondigde op het podium. Caroline: "Kennelijk bemoeit de klimaatbeweging zich nu ook al met alles wat politiek is."

Bekijk hier het fragment met Caroline van der Plas en wat ze hier over te zeggen had:

'De Kieslijst'

In het item 'De Kieslijst' zijn vragen gebundeld van luisteraars om te stellen aan de lijsttrekkers. De lijst bestaat uit 33 vragen die alle kanten op gaan, van politiek-inhoudelijke stellingen tot wat voor snack de politicus in de snackbar zou zijn.

Vanochtend mocht Caroline van der Plas ook verschillende vragen kiezen uit 'De Kieslijst'. Ze begon met nummer 3 en dat was Veronique uit Tilburg: "Stel, u moet bij een bonte-avond in de Tweede Kamer optreden als Bassie en Adriaan. U bent Adriaan, wie gaat u vragen om Bassie te spelen?" Caroline moest lachen en zei gelijk: "Frans Timmermans!" Vervolgens deed Caroline een goeie poging om de stem van Bassie na te doen.

Kijk hier het hele fragment terug:

AI weerbericht

Met de komst van AI is het mogelijk om verschillende stemmen te generen, zo heeft de ochtendshow een tijdje de stem van Caroline van der Plas gebruikt om het weer voor te lezen.
Rob: "En dan naar het weerbericht, Caroline heb jij eigenlijk iets meegekregen van wie er bij ons het weerbericht doet?" Zeker weten zei ze! Caroline: "Ik vond dat ik het heel goed deed."

Maar valt dit nog te controleren? Rob vroeg zich wel af hoe gevaarlijk dit kan zijn. Caroline reageert daarop: "We zijn er in de politiek ook mee bezig, als BBB pleiten wij voor een volwaardige minister van digitale zaken."

Kijk hier het hele fragment terug met ook het nieuwe weerbericht met Marjolein van de BBC.

Ster advertentie
Ster advertentie