3FM nieuws

Zó overleef jij de hitte tijdens festivals

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Zó overleef jij de hitte tijdens festivals

Het wordt steeds lekkerder weer en zeker tijdens festivals is de zon heel erg welkom! Zo staat onder andere Best Kept Secret dit weekend op de planning en het belooft al 30 graden (!) te worden. We hopen en verwachten natuurlijk dat dat lekkere zonnetje het hele festivalseizoen aanhoudt, maar je moet er natuurlijk ook mee oppassen. Daarom hier wat tips om om te gaan met hitte tijdens festivals.

Breng een bezoekje aan een van de waterpunten

Wissel je biertjes af en toe af met een lekker koud flesje water. Door goed te hydrateren tijdens de warmte houd je het wat leuker voor jezelf en voorkom je dat je uitdroogt of bijvoorbeeld een zonnesteek oploopt. Best Kept Secret bereidt zich al goed voor op de hoge temperaturen. "We hebben genoeg waterpunten op het terrein, waar mensen gratis water kunnen halen." Ook nog eens lekker voor je portemonnee dus!

Smeren!

Om jezelf goed te beschermen tegen de felle zon is het belangrijk om je regelmatig in te smeren met zonnebrand. Bovendien matcht een verbrande, rode huid waarschijnlijk niet met je outfit en wordt de camping-experience er niet comfortabeler op. Bij Best Kept Secret is er ook de mogelijkheid om bij een aantal posten zonnebrandcrème te halen. Kleine moeite, groot plezier.

Trek je bucket hat/pet/sombrero uit de kast

Veel hoofddeksels zijn naast modieus ook nog eens heel praktisch op festivals. Wegblijven van een zonnesteek of een verbrande neus? Draag je favoriete bucket hat, pet, hoed óf sombrero. Werkt allemaal uitstekend en is een aanvulling op je festival outfit.

Neem een duik

Zet je zwemkleding maar vast op je paklijst, want vaak is er bij festivals toegang tot water. Koel tussen het dansen en feesten lekker af om de hitte te verdragen. Bij Down The Rabbit Hole kan je bijvoorbeeld zwemmen en zijn er zelfs lifeguards aanwezig. Maar even pootje baden kan soms ook al genoeg verfrissing bieden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Check de festivalorganisatie

Houd de social mediakanalen in de gaten van het festival waar je naartoe gaat. Bij extreme hitte nemen zij ongetwijfeld maatregelen (zoals gratis zonnebrandpunten, extra waterpunten, etc), zonde als je die mist!

Omarm de warmte

En natuurlijk; maak je niet te druk. Geniet van je festival en de sfeer die bij deze zomerse temperaturen komt kijken. Een beetje vies worden hoort erbij en iedereen zweet, dus omarm de charme ervan!

Ster advertentie
Ster advertentie