Meer NPO
STER Advertentie

'No Roots' van Alice Merton is 3FM Megahit

'No Roots' van Alice Merton is 3FM Megahit

Vrijdag 18 augustus 2017 - 16:25 uur

Je hoort 'No Roots' van de 23-jarige zangeres Alice Merton deze week extra voorbij komen op 3FM, want het nummer is uitgeroepen tot Megahit! 

Wie is Alice?

De informatie die Alice Merton over zichzelf prijsgeeft via haar site en Facebook-pagina kun je gerust beknopt noemen. Dit is wat er staat: "I like digging holes and hiding things inside them // English artist with a Canadian accent // Have no roots // Started a label with Paul // Called It Paper Plane Records".

Ok. Bedankt. Gelukkig komen we via een Duitstalige Wikipedia-pagina iets meer te weten over de 23-jarige muzikante. Alice werd geboren in Duitsland, emigreerde op jonge leeftijd met haar ouders naar Canada en begon daar op haar vijfde met het maken van muziek. Als tiener keerde ze terug naar Duitsland om te gaan studeren aan de Popakedemie in Mannheim. Tegenwoordig woont ze zowel in Engeland (waar haar ouders wonen) als in Duitsland. 

Geen thuis

Met al die wisselende woonplaatsen is het geen toeval dat ze zowel haar eerste EP als eerste single 'No Roots' heeft genoemd. "Ik word vaak gevraagd waar ik me het meest thuis voel." vertelt ze in een interview. Maar omdat Merton nooit lang op dezelfde plek heeft gewoond is dat voor haar een moeilijke vraag om te beantwoorden. "Op een gegeven werd ik daar wat ongelukkig van en besloot ik een liedje te schrijven waardoor ik me beter zou voelen." Dat liedje werd 'No Roots'.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lekker zweverig

'No Roots' opent met de tekst die we al eerder tegenkwamen in haar beknopte bio: "I like digging holes and hiding things inside them"." In het krachtige refrein zingt ze steeds "I've got no roots, but my home was never on the ground." Daarmee geeft ze niet alleen antwoord op dee vraag die haar zo vaak gesteld wordt, maar geeft ze ook aan dat ze er niet altijd bij is met haar hoofd. "Mensen die me goed kennen weten dan ik negentig procent van de tijd met mijn hoofd in de wolken loop, ik ben een echte dagdromer."

In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, SloveniĆ«, MacedoniĆ«, Bulgarije en Canada is 'No Roots' al veelvuldig op de radio te horen. Het nummer wordt gebruikt in een commercial van Vodafone en wat ons betreft is Nederland het volgende land waar Alice Merton doorbreekt. En daarom hoor je 'No Roots' de komende tijd lekker vaak voorbij komen op 3FM!

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

>> Check alle 3FM Megahits

>> Volg 3FM op Spotify

Kijk live naar 3FM

Lees ook