Meer NPO
STER Advertentie

'Everything Now' van Arcade Fire is 3FM Megahit

'Everything Now' van Arcade Fire is 3FM Megahit

Vrijdag 9 juni 2017 - 16:20 uur

Is dat een fucking panfluit?! Is dit Abba?! Nope, het is Arcade Fire. Echt? Serieus! Met hun verrassende maar héérlijke nieuwe track 'Everything Now' pakt de band de 3FM Megahit van deze week.

'Everything Now' de single

'Everything Now' is de titeltrack van het aankomende vijfde album van Arcade Fire. De track valt meteen op door de vrolijke disco-vibe. Gooi daar een panfluit en een koortje bij en je hebt ABBA's 'Dancing Queen' anno 2017. Alleen dan wel tekstueel iets uitdagender.

Referenties

Het koortje dat je hoort is vorig jaar opgenomen tijdens een optreden van de band in New Orleans. Het hele publiek zingt zanger Win Butler's 'na na na na na's' na, niet wetende dat ze een featuring op het nieuwe album zouden worden. Fangirl moment? Hell yeah!

En die panfluit dan? Dat is een sample van 'The Coffee Cola Song' uit 1982.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Everything Now het album

De opvolger van Reflektor (2013) staat gepland voor 28 juli en het coole is dat er twintig verschillende varianten worden gemaakt. Met verschillend artwork en de titel in twintig verschillende talen. En ja ook eentje met 'Alles Nu'. Collectors item!

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Best Kept Secret

Afgelopen weekend werd de track voor het eerst live gespeeld tijdens het Spaanse festival Primavera Sound en dat is zeker het checken waard. Over een weekje staat de band in Nederland op het podium van Best Kept Secret Festival, dan mogen wij het ook eindelijk live ervaren. 

Kijk live naar 3FM

Lees ook