Meer NPO
STER Advertentie

'Hard Times' van Paramore is 3FM Megahit

'Hard Times' van Paramore is 3FM Megahit

Vrijdag 28 april 2017 - 16:23 uur

Vrolijke liedjes met serieuze teksten: we horen ze steeds vaker. Met 'Hard Times' waagde ook Paramore een poging en met succes. Hun nieuwe single is deze week de 3FM Megahit.

Paramore is geen onbekende in de muziekwereld, de band rond zangeres Hayley Williams is al sinds 2004 actief. Paramore - afgeleid van het woord Paramour, wat geheime aanbidder betekent - bestond in eerste instantie uit Williams, de broers Josh en Zac Farro en Jeremy. Later werd ook de toen nog maar 12-jarige buurjongen Jason Bynum van de zangeres toegevoegd aan de band.

Wel of niet in de band? 

Sindsdien zijn er veel bandleden vertrokken en bijgekomen. De eerste die de band verliet was Jeremy Davis. Wat voor de band als een grote leegte voelde. Zo groot, dat ze er een nummer over hebben geschreven. Dat nummer heet 'All We Know' en staat op het album All We Know Is Falling.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2010 pakten de broers Farro ook hun biezen. Geruchten gingen rond dat de heren hun familie te weinig zagen, maar zelf hebben ze laten weten dat Hailey teveel in de front was. Jeremy Davis die de band in 2015 verliet on good terms miste het muziek maken waarschijnlijk teveel, want in februari 2017 keerde hij terug en werkt mee aan het nieuwe album van de band. Da’s best gek, want hij is de broer van Josh. En Josh is die gast die, nadat Hayley hem gedumpt had, een open brief publiceerde waarin hij de beerput volledig opentrok. Blijkbaar is dat allemaal vergeven en vergeten en leven ze nog lang en gelukkig.

Vrolijke liedjes, diepe teksten

En nu is er dus een nieuwe single: 'Hard Times'. De titel van het nummer verklapt al waar het uptempo liedje over gaat. Hoe moeilijk het is om op te staan, als het leven je doet struikelen. Die moeilijke tijden doe je soms afvragen waar je het eigenlijk allemaal voor doet? Ja, waar doen we het eigenlijk allemaal voor? Gelukkig word je niet heel emo van het nummer, want daar zorgt het ritme en de vrolijke clip wel voor. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook