Meer NPO
STER Advertentie

'Shadow Wind' van Dotan is 3FM Megahit

Donderdag 4 augustus 2016 - 18:33 uur

Dotan heeft niet alleen een nieuwe single, hij is ook in één klap de gloednieuwe 3FM Megahit!

We hebben even moeten wachten op nieuw materiaal van Dotan, maar het is er! 'Shadow Wind' is uit en het is Dotan zoals je hem graag hoort.

Dotan live bij Giel

Giel liet vrijdagochtend (5 augustus) de track horen en belde natuurlijk even met Dotan om alles te bespreken. Het nummer kwam deze keer uit bij de NOS en dat was even wennen voor Dotan.

"Wel spannend om op die manier iets voor het eerst te laten horen. Normaal primeur ik dit soort dingen altijd bij jou natuurlijk, dus sorry daarvoor, haha!"

Helemaal nieuw is 'Shadow Wind' nummer niet. Tijdens de Ziggo Dome-show in december 2015 heeft hij de track al live gedaan!  

Giel gaat het nummer gebruiken in zijn show voor sportcompilaties en overzichten rondom de Olympische Spelen. Giel heeft zelfs al een montage gemaakt waarin je belangrijke sportmomenten hoort in het nummer. 

3FM Megahit

Dotan vertelde verder nog dat er geen concreet plan is voor een album. Het zou heel goed kunnen dat hij losse singles uitbrengt voorlopig, "als kleine cadeautjes."

Maar natuurlijk heeft Dotan 'm... de nieuwe 3FM Megahit.

"NEE! Wat vet man, ik ben net 20 minuten wakker! Ik ben hier heel blij mee."

Olympisch anthem

Het liedje is het officiële NOS-anthem voor de Olympische Spelen. Sommige nummers zijn speciaal geschreven voor dat soort sportevenementen en Dotan is blij dat 'Shadow Wind' dat niet is! Het is een liedje wat al bestond. Wat betekent dit nummer voor hem?

"Het gaat over uit je eigen schaduw stappen en deze bizarre wereld tegemoet gaan zonder angst."

Beluister 'Shadow Wind' hier.

Mee op tour met Dotan

3FM-huisfotograaf Ben Houdijk reisde met Dotan mee tijdens zijn tour door de Verenigde Staten. Dit leverde een aantal prachtige foto's op! Je check hier het volledige verslag.

Kijk live naar 3FM