Meer NPO
STER Advertentie

'Fading Lines' van Amber Arcades is de 3FM Megahit

Vrijdag 24 juni 2016 - 19:20 uur

"Picture perfect psych pop" en "a spacey chunk of low key techno folk", de recensies van Amber Arcades liegen er niet om. Deze week hoor je haar op 3FM extra vaak met de kersverse 3FM Megahit 'Fading Lines'!

De 20-jarige Annelotte de Graaf werkt met haar band onder de artiestennaam Amber Arcades, waarmee ze net debuutalbum Fading Lines heeft uitgebracht. De titeltrack daarvan is deze week 3FM Megahit!

Fading Lines

Amber Arcades is relatief nieuw in muziekland, maar zéker de moeite waard om te leren kennen. Na het een tijdje als soloartiest te hebben geprobeerd vloog ze naar New York om daar haar eerste plaat op te nemen, die gevuld is met zwevende popliedjes. De teksten? Die gaan over vervliegende herinneringen en overpeinzingen van het leven.

Gevalletje rechtszaak

Hoe de track 'Fading Lines' tot stand kwam? Dat is een grappig verhaal vertelt Annelotte bij Giel: "Ik had net een nieuwe gitaar gekocht en was daarover een demonstratiefilmpje aan het kijken op YouTube. Die gast was drie akkoorden aan het spelen. Gewoon om te laten zien hoe de gitaar klonk. Maar het waren hele vette akkoorden. Ik hoorde daar meteen een melodie overheen." Dat wordt nog oppassen voor een gevalletje plagiaat in de toekomst.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rijzende ster

Internationaal wordt het debuutalbum van Amber Arcades positief ontvangen. De Britse krant The Guardian loopt met haar weg, Q Magazine geeft Fading Lines een beoordeling van 8/10 en muziekplatform Stereogum noemt haar muziek 'net zo mooi als je hoopt dat het is'. Die kun je in je zak steken! 

Kijk live naar 3FM