Meer NPO
STER Advertentie

'Ride' van Twenty One Pilots is de 3FM Megahit

Vrijdag 20 mei 2016 - 19:15 uur

De band heeft z'n tweede 3FM Megahit te pakken!

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

De vijfde single die afkomstig is van album Blurryface, is wat we van Twenty One Pilots gewend zijn: een lekkere mix van rock, reggae, rap en pop. Het is de tweede 3FM Megahit die de band scoort, in februari werd 'Stressed Out' ook al uitgeroepen tot Megahit.

Zwaar, maar toch vrolijk

'Ride' gaat over de onzekerheid van bandleden Tyler Joseph en Josh Dun. In het nummer zingt Tyler "I know it's hard sometimes, but it's fun to fantasize". Dat leven soms moeilijk is, betekent niet dat je niet mag dromen over hoe het zou zijn als je je nergens zorgen over zou hoeven maken. Dat lijkt een tikkie zwaar, maar door het reggae-deuntje klinkt het toch ook vrolijk. 

Blurryface

Het nummer past goed bij de rest van het album. Dat gaat namelijk over Blurryface, een karakter dat Tyler en Josh samen hebben bedacht: "It represents all the things that I as an individual, but also everyone around here, is insecure about". Eén van de thema's op het album is het volgen van gebaande paden. Muziek maken die in het perfecte plaatje past? Werken met vaste formules? Twenty One Pilots moet er niets van hebben, blijkt uit de lyrics van 'Lane Boy': 

"All these songs I'm hearing are so heartless
Don't trust a perfect person and don't trust a song that's flawless (...)
They say stay in your lane boy, lane boy
But we go where we want to"

Wij houden wel van die mentaliteit, en daarom is 'Ride' deze week de 3FM Megahit!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat vind jij van de track?

Kijk live naar 3FM