'Be The One' van Dua Lipa is 3FM Megahit

Vrijdag 29 januari 2016 - 18:00 uur

Een ware 3FM Megahit! Maar wie is Dua Lipa?

'Be The One' is al eventjes uit, sinds oktober 2015 om precies te zijn. Omdat we de track maar niet uit ons hoofd krijgen, hebben we besloten het nummer uit te roepen tot 3FM Megahit.

Wie is Dua Lipa?

De tikkie exotische naam Dua Lipa komt uit het Albaans. 'Dua' betekent liefde. Haar ouders, die van Kosovaarse-Albanese afkomst zijn, besloten in de jaren '90 Kosovo te verruilen voor Groot-Britannië. Tot haar dertiende groeide Dua Lipa op in Londen. Toen besloten haar ouders terug te keren naar Kosovo, dat in 2008 onafhankelijk werd verklaard.

Dua Lipa hield het er niet heel lang vol. Twee jaar nadat ze met haar ouders terugkeerde naar Kosovo, besloot ze alweer te vertrekken. Ze wilde terug naar Londen, en dus pakte ze haar koffers en reisde ze terug naar Engeland. Overdag studeerde ze daar en 's avonds werkte ze, onder andere als model, want eerlijk is eerlijk, Dua Lipa is geen lelijk eendje. Maar dat was niet haar droom. Dua Lipa was vastberaden om succesvol zangeres te worden.

© nextmanagement.com

Liefde voor muziek

Terug naar de muziek. Dua Lipa's vader was muzikant en gek op rockmuziek. Ze luisterde vaak naar haar vader en zijn band en besloot op haar veertiende zelf liedjes te gaan schrijven. Toentertijd waren artiesten als Christina Aguilera en Nelly Furtado inspiratiebronnen voor haar. 

Debuutalbum

In 2015 was ze klaar voor een debuutalbum. Ze ging in zee met hetzelfde management als dat van Lana Del Rey (hmm, de singlehoes deed ons al denken aan een andere vrouwelijke artiest) en in augustus 2015 bracht ze de single 'New Love' uit. Een paar maanden later, in oktober, volgde 'Be The One'.

Zelf omschrijft Dua Lipa haar muziek als "darkpop". Wanneer haar debuutplaat uitkomt? Waarschijnlijk ergens in 2016. We zijn benieuwd, want 'Be The One' klinkt in elk geval als een ware 3FM Megahit!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

>> Check alle 3FM Megahits

Meer Megahit

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen