Artiest

Busted

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Busted
Engels jongenstrio dat een kruising is tussen Hanson en Blink 182 en in het voorjaar van 2003 met 'Year 3000' een Megahit scoort. Bust heet eigenlijk Busted, maar omdat een Nederlandse band de naam al geclaimd heeft, wordt de groep verplicht onder een andere naam muziek in Nederland uit te brengen. 'Year 3000' is afkomstig van het debuutalbum Busted (die titel mag dan weer wel).

Mensen die in de Londense wijk Finchley wonen, weten al geruime tijd wie Bust (in Engeland: Busted) is. De drie jongens Charlie, Mattie en James organiseren namelijk herhaaldelijk goedbezochtige, luidruchtige feesten in de buurt. Het verhaal over hoe de drie elkaar hebben ontmoeten is simpel. Mattie komt James tijdens een optreden in Southend tegen. Het klikt onmiddelijk zo goed dat de twee besluiten om samen een band te vormen. Ze wilen wel een extra bandlid en plaatsten een advertentie in verschillende muziekbladen.

Eind oktober 2001 voegt Charlie zich bij het tweetal en Busted is geboren. De drie zijn veel samen. Ze schrijven nummers en nemen ze op. In maart 2002 tekent het trio een contract bij Universal. De debuutsingle luistert naar de titel 'What I Go To School For'. "I fight my way to front of class, to get the best view of her ass / I drop a pencil on the floor, she bends down and shows me more", dat soort teksten. De single wordt een grote hit in Engeland. In Nederland wordt de debuutsingle van Bust (zoals ze in ons land heten) 'Year 3000'.

Tracks van Busted