Halsey

Halsey

Halsey is een Amerikaanse singer-songwriter die in Nederland bekend wordt met de track 'New Americana'.

Halsey is de artiestennaam van Ashley Frangipane, een Amerikaanse singer-songwriter die op 17-jarige leeftijd begint met zingen. Ze wil graag gehoord worden.

Het begin

In 2012 brengt Halsey al een track uit, genaamd 'Ghost'. Een paar jaar later, in 2014, tekent ze een contract bij het label Astralwerks. Er volgt een EP, Room 93, en in augustus 2015 brengt ze haar eerste volledige album uit: Badlands.

Badlands

Op haar debuutalbum staat onder andere de single 'New Americana', waarmee ze bij 3FM bekendheid scoort. Michiel Veenstra is de eerste die het liedje oppikt, maar het duurt niet lang voor de andere 3FM DJ's ook besmet raken met het 'New Americana'-virus van Halsey.

'New Americana'

De track gaat over jongeren van nu, die deel uitmaken van een generatie die is opgegroeid met een popcultuur die zo invloedrijk is dat diversiteit hen niet meer afschrikt, zoals bij hun ouders wel het geval was.

"We're more accepting of different walks of life. So I think the New Americana is racially ambiguous, people who are proud of their culture and they own it, possibly not from a binary of gender." vertelt Halsey aan MTV News.

Songs van Halsey

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement