Meer NPO

Bewilder

Bewilder

Bewilder is een Nederlandse band bestaande uit singer-songwriter Maurits Westerik, bassist Jeroen Overman, drummer Bram Hakkens, gitarist Arjen de Bock en gitarist Arjan Kamphuis. De afzonderlijke bandleden zijn allemaal al eens langs geweest bij de Wereld Draait Door.

Verschillende stijlen

De muziekstijl van Bewilder is een combinatie tussen groovy en indie snit. Maar de bandleden pinnen zich niet vast tot één stijl. Het nummer 'Keep On Talking' is bijvoorbeeld meer countryachtig. Volgens Maurits Westerik heeft de band nog geen één optreden hetzelfde gedaan. Zo stuurt producer Jonkers de singer-songwriter de studio uit voor het nummer 'So It Goes'. Zo kan Maurits de single in een andere ruimte zingen zonder de aanwezigheid van de andere bandleden. Het nummer bevat zou daardoor meer opwinding bevatten. 

Debuut

Het debuutalbum van Bewilder heet Dear Island, dat vrijdag 28 augustus verscheen bij het prestigieuze Nederlandse platenlabel Excelsior Recordings. De plaat is geproduceerd door Henk Jonkers, in de jaren 80 de drummer van de rockband Fatal Flowers ('Younger Days') en later lid van onder meer Hallo Venray, Daryll-Ann en Do The Undo. Het album is opgedragen aan Vlieland, omdat de inspiratie voor de plaat hier vandaan komt.

Documentairemuziek

In 2014 wordt 'Safe' gebruikt als achtergrondmuziek bij een korte docu over duurzame transport over zee naar het Into The Great Wide Open Festival op Vlieland. Voor het nummer 'Carry On' schiet Maurits Westerik zelf een videoclip.