Oliver Heldens

Oliver Heldens

De Rotterdamse Olivier Heldens (1995) gaat in de muziekwereld door het leven als Oliver Heldens. De DJ breekt in 2014 door met de tracks 'Gecko' en 'Koala'.

Als Oliver Heldens nog maar zeventien is tekent hij een platencontract bij Spinnin' Records. Twee jaar later, in 2014, bereikt hij zijn eerste grote succes: 'Gecko' bereikt de nummer-1 positie in Engeland. Al snel brengt hij opvolger 'Koala' uit, die op nummer 5 terecht komt aan de andere kant van de Noordzee. 

Festivals

In 2014 tourt Oliver langs allerlei festivals, zoals Tomorrowland, Stereosonic en Departures Ibiza. Op het Amsterdam Dance Event is hij de op één na meest gezochte artiest via Shazam en de Britse radio-DJ Pete Tong, van de BBC, roept hem uit 'breakthrough producer of the year'. 

HI-LO

Hij richt in 2015 Heldeep Records op, zijn eigen platenlabel. De eerste track die het label uitbrengt is 'Renegade Mastah', van HI-LO. Pas veel later ontdekt UKF, een bedrijf dat elektronische muziek promoot, dat HI-LO gewoon Oliver Heldens is. Hij wilde met z'n muziek een nieuwe weg in slaan en daar hoorde een nieuwe naam bij, vond hij.

Songs van Oliver Heldens

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement