Martin Solveig

Martin Solveig

De Franse DJ en producer Martin Picandet (1976) maakt muziek onder de artiestennaam Martin Solveig. Als hij dertien jaar oud is, krijgt hij zijn eerste draaitafel. Martin begint te draaien in de Franse club Le Palace in Parijs. Later verhuist hij met zijn mengpaneel naar Les Bains Douches, een andere bekende club in Parijs. Daar werkt hij samen met grote namen als Todd Terry, Roger Sanchez en Bob Sinclar.

Op zijn eigen label Mixture brengt Martin Solveig twee singles uit: 'Heart Of Africa' en 'Come With Me'. Deze nummers zijn een combinatie van dance en traditionele muziek.

Afrikaanse en elektronische muziek

Het valt in de smaak en Bob Sinclar vraagt Martin Solveig om mee te werken aan het Africanism project, een project dat Afrikaanse muziek combineert met elektronische muziek. Hierna volgt 'Edony', de single waarmee Martin Solveig bekend wordt.

Album

In 2002 brengt Martin het album Sur La Terre uit. Een opvallende track op de plaat is 'Linda', een eerbetoon aal Fela Kuti en Serge Gainsbourg. Een jaar later werkt Martin samen met Salif Keita een 'Medan', dat een hit wordt in een groot deel van Europa, met name het zuiden. 'Rocking Music' werd ook een hit. Deze single kwam uit in 2004 op de re-release van Sur La Terre.

'Hello'

De single waar Martin Solveig écht mee doorbreekt is 'Hello', een samenwerking met de Canadese groep Dragonette. Het liedje staat op het album SMASH, dat in 2011 uitkomt. Het liedje werd in december 2010, tijdens 3FM Serious Request, ontzettend veel gedraaid in het Glazen Huis.

Songs van Martin Solveig

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement