Portugal. The Man

Portugal. The Man

Indieband uit Wasilla, Alaska maakt excentrieke muziek; afwisselend vrolijk en melancholisch.

Portugal. The Man

Portugal. The Man ontstaat nadat de hardcoreband Anatomy Of A Ghost ter ziele gaat. Gourley en gitarist Zach Carothers besluiten het over een andere boeg te gooien en gaan indierock met een intellectueel randje maken. Toetsenist en tweede zanger Wes Hubbard en drummer Jason Sechrist maken de nieuwe band compleet. De jongens verhuizen naar hipsterhoofdstad Portland, Oregon.

Internetpromotie

Door een handige MySpace-promotieactie speelt Portugal. The Man zich in de kijker, en als in 2005 de eerste EP wordt uitgebracht is er al een zekere fanbasis. Een jaar later volgt het debuutalbum, dat net als de bandnaam nogal lastig in het gehoor ligt: Waiter: "You Vultures!". Het tweede album, Church Mouth, doet nog denken aan het agressieve geluid van de oude band Anatomy Of A Ghost, maar het geluid wordt met elk nieuw album melodieuzer.

Censored Colours

De bandleden besluiten hun volgende album zelf te produceren, en ze nodigen ook meteen wat gastartiesten uit. Hierdoor klinkt Censored Colours compleet anders dan de vorige plaat; nu eens jazzy, dan weer erg rock 'n roll. 

Meer onafhankelijke albums

Nieuwe albums blijven elkaar gestaag opvolgen: The Satanic Satanist (geïnspireerd door Their Satanic Majesties Request van the Rolling Stones) in 2009, en het daaropvolgende jaar American Ghetto. Op dit album kiest Portugal. The Man een electronische koers. De vernieuwingsdrang van de heren wekt de aandacht van Atlantic records.

Atlantic

Er breken drukke jaren aan. Tijdens een tour door Portugal wordt de tourbus, met alle instrumenten erin, gestolen (alles wordt weer teruggevonden), toetsenist en drummer worden vervangen en het eerste album onder de vlag van Atlantic komt uit. Op In The Mountain In The Cloud gaat de band verder op de ingeslagen electronische weg, terwijl het geluid dromeriger wordt. 

Danger Mouse en Evil Friends

In 2013 wordt bekend gemaakt dat Brian "Danger Mouse' Burton het nieuwe album, Evil Friends, gaat produceren. Het levert de meest publieksvriendelijke plaat tot dusver op. 

 

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen