Meer NPO

George Ezra

George Ezra

George Ezra is een singer-songwriter uit Hertford, een klein dorpje boven Londen. Zijn muziek is een samensmelting van oud en nieuw, Brits en Amerikaans, met hier en daar een beetje Bob Dylan, Woody Guthrie en nieuwkomers als Crybaby en Sweet Baboo.

George Ezra verlaat Londen voor Bristolen focust zich op zijn muziek. Hij treedt steeds meer op in de lokale pub en merkt al snel dat regelmatig voor een publiek spelen helemaal zijn ding is. Met die achterliggende gedachte besluit hij te stoppen met zijn studie.

BBC's 'Sound Of 2014'

In januari 2014 wordt George Ezra genomineerd voor de titel 'Sound Of 2014' van de BBC. Deze lijst bestaat uit artiesten waar we volgens de BBC het aankomende jaar veel van gaan horen. De zanger belandt niet op de eerste plek, want die gaat naar Sam Smith, maar hij komt wel op een mooie vijfde plek terecht.

EP Did You Hear The Rain

In oktober 2013 brengt George Ezra de EP Did You Hear The Rain uit met daarop vier liedjes. 'Budapest' is zijn debuutsingle en valt bij veel mensen in de goede smaak. George Ezra laat het nummer onder andere live horen tijdens Eurosonic Noorderslag 2014. Een half jaar eerder, in de zomer van 2013, staat de singer-songwriter al op het beroemde Engelse festival Glastonbury. 

Songs van George Ezra

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement